DOČEKANE ŠAMPIONKE SVETA: Odbojkašice izašle na balkon i poslale Srbiji SNAŽNU PORUKU! (VIDEO, FOTO)

Hiljade ljudi okupile su se večeras ispred Skupštine grada Beograd na zvaničnom dočeku odbojkašica Srbije, koje su u Japanu osvojile prvu titulu svetskog šampiona.

Beta

Posle jednočasovnog muzičkog programa, na balkon Skupštine grada su prvo izašli članovi stručnog štaba, a zatim i reprezentivke Srbije, pozdravljene velikim aplauzom i skandiranjem.

Poslednji su izašli selektor Zoran Terzić i kapiten Maja Ognjenović, koja je iznela pobednički pehar.

Potom su zajedno otpevali himnu Srbije, a zatim su odbojkašice i selektor pozdravili građane.

– Hvala na podršci tokom takmičenja i kad je išlo malo slabije, što ste verovali u nas, ovo zlato je svakako i vaše. Zahvalila bih i svima iz Republike Srpske i Crne Gore i želim da pošaljem svu ljubav sveta za moje Kosovo! – rekla je reprezentativka Milena Rašić.

Odbojkašice Srbije osvojile su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto su u finalu u Jokohami pobedile Italiju sa 3:2 u setovima.

Beta

Najbolja odbojkašica Svetskog prvenstva Tijana Bošković je rekla da je jedva čekala da se vrati u Srbiju.

– Drago mi je što se posle godinu dana nalazimo na istom mestu, ovog puta malo većim povodom. Hvala za bezrezervnu podršku, vi ste naš vetar u leđa. Potrudićemo se da vas u narednom periodu još više obradujemo i da se zajedno radujemo – obećala je ona.

Selektor Zoran Terzić je rekao da se nada da će tim ostati na okupu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

– Hvala za ljubav i podršku koju osećamo bez obzira da li igramo blizu ili u Japanu! Imam molbu za vas, ovo prvenstvo je specifično jer smo osvojili vrh sveta i sasvim je moguće da neke od njih počnu da razmišljaju da je to kruna karijere i da prestanu da igraju za reprezentaciju. Meni treba vaša pomoć, da ih ostavim u reprezentaciji barem do Tokija – dodao je on.

Kapiten Srbije Maja Ognjenović zahvalila je svima na podršci.

– Bili ste nam vetar u leđa, vi ste naš motiv i naša snaga da budemo još bolje. Šaljemo vam svu ljubav ovog sveta” Nadam se da ćemo nas 14 da ispunimo Terzinu želju, da budemo na okupu za Olimpijske igre u Tokiju – rekla je ona.

Odbojkašica Bojana Milenković, koja se povredila tokom turnira, poslala je video-poruku iz Firence. Ona je rekla je da je “srcem i osmehom tu” i zahvalila svima za podršku.

– Ovaj san se sanja ceo život, mi smo ga dosanjale, osvojile smo svetsko zlato. Hajde sad da dosanjamo još jedan san koji se zove Tokio – navela je ona.