Srbija protiv Francuske i Albanije na stadionu Partizana

Srbija će prijateljsku utakmicu protiv Francuske igrati 7. septembra, dok je kvalifikaciona utakmica za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Albanije na programu 14. oktobra.

Utakmice reprezentacije Srbije protiv Francuske i Albanije igraće se na stadionu Partizana, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

U saopštenju objavljenom na sajtu Saveza se navodi da su prethodnih dana članovi Komisije UEFA za pregled stadiona na kojima će biti igrane utakmice kvalifikacija za šampionat u Francuskoj 2016. godine posetili su Srbiju i obišli su stadione-kandidate za domaćinstvo selekcije Srbije.

– Na osnovu analiza o ispunjavanju kriterijuma, jasno je da su zahtevi za promenama na stadionu Partizana mnogo manji od onih potrebnih na stadionu Crvene zvezde. Zbog toga je donesena odluka da se pomenuti mečevi odigraju na stadionu Partizana, iz jasnih razloga lakše organizacije susreta – navodi se u saopštenju FSS.

FSS će, kako se dodaje, aplicirati za projekte UEFA da bi se rešio problem jačine osvetljenja na stadionu Crvene zvezde, kako bi se stvorili preduslovi da reprezentacija Srbije u budućnosti može da bude domaćin i na tom objektu.