Srbija razbila Hrvatsku za drugu pobedu na Evropskom prvenstvu!

košarka
kss.rs

Košarkašice Srbije igraju sa Hrvatskom drugi meč na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Srbija - Hrvatska 87:68.

Izabranice Marine Maljković u prvoj utakmici ubedljivo su savladale Letoniju 76:60, dok su drugog dana bile slobodne.

 

Htrvatska je u prvom susretu izgubila od Rusije 83:62, dok je u petak pobedila Letoniju 67:63.

 

Hrvatska je bolje počela meč, na početku je svoju ekipu nosila Mazić koja je postigla prvih osam poena. Za Srbiju je bila precizna Pejdž, kao i Milovanović, a protivnice brzo stižu do pet poena prednosti (12:7), pa je Marina Maljković tražila tajm-aut. Posle toga Srbija pravi mini-seriju 6:0 i vraća se na poen zaostatka (14:13). Srbija je u dva navrata imala minimalno vođstvo, ali su Hrvatice prvi period igre dobile sa 20:19.

Druga četvrtina bila je izjednačena, Srbija je uglavnom imala malu prednost, ali naše košarkašice nisu uspevale da se „odlepe“. Tako je bilo sve do poslednja tri minuta kada su srpske košarkašice uspele da odu na plus šest, pre svega zahvaljujući Milici Daboić – 44:38. Ipak, u samom finišu Srbija prima jeftine poene, pa se druga četvrtina završila rezultatom 44:40.

Srbija je nastavila u dobrom ritmu i u drugom poluvremenu, pa je prvi put stigla i do dvocifrene prednosti – 55:45. Hrvatska sa pet vezanih poena brzo smanjuje rezultat, ali Sonja Petrović povećava na plus devet. Dobru priliku za novu dvocifrenu prednost imala je Srbija, ali je za tri poena promašila Radočaj. Kako je vreme odmicalo Srbija je igrala sve bolje, pa je u ifnišu treće četvrtine stekla i najvećih 13 poena prednosti preko Butulije i Jovane Milovanović – 68:55. nevena jovanović postigla je oba slobodna bacanja posle faula koji je napravila Mazić, a u poslednjim momentima treće četvrtina zaostatak svoje ekipe smanjuje Ciglar – 70:57.

Poslednja četvrtina bila je u znaku košarkašica Srbije koje su postepeno povećavale prednost, a u strelce su se upisale sve igračice. Srbija je konstantno imala i preko 20 poena prednosti.