Srbija se oprašta od Gorana Bunjevčevića, a PORUKA CRVENE ZVEZDE i vama će naterati SUZE NA OČI

Nekadašnji srpski fudbaler Goran Bunjevčević umro je u 45. godini..

Goran Bunjevčević
print screen/youtube.com/Novo jutro - Dea i Sarapa

Bunjevčević je u noći između 19. i 20. maja hitno prebačen u bolnicu gde mu je ustavljeno da mu je pukla aneurizma, zbog čega je operisan i od tada je bio u teškom stanju.

On je do smrti obavljao funkciju sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije.

Igračku karijeru proveo je u nekoliko beogradskih klubova pre nego što je 1997. prešao u Crvenu zvezdu, čiji je bio kapiten. Potom je još nastupao za Totenhem u Engleskoj i Den Hag u Holandiji.

Za fudbalsku reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 16. puta.

Među prvima koji su izjavili saučešće bili su njegovi bivši klubovi Crvena zvezda i Totenhem.

– Počivaj u miru, Bunjo! Tvoja Crvena zvezda – istaknuto je iz Crvene zvezde, koja je porodici i prijateljima Bunjevčevića izrazila iskreno saučešće.

Zvezda je na društvene mreže postavila deo intervjua u kom je on istakao kako voli taj klub i da je deo njegovog života, uz opis: “I Zvezda će uvek voleti tebe”.

Tokom bogate igračke karijere bio je izmedju ostalog kapiten Zvezde, ali i dugogodišnji član engleskog Totenhema.

– Veoma smo tužni što smo čuli da je preminuo naš bivši igrač Goran Bunjevčević. Misli svih u klubu su sa njegovim prijateljima i porodicom u ovo izuzetno teško vreme – naveli su u Totenhemu.

Vest o njegovoj smrti preneli su svi vodeći mediji u Velikoj Britaniji, ali između ostalih i francuski Ekip, Frans fudbal i brojni drugi širom Evrope.

Bunjevčevićev nekadašnji saigrač iz Totenhema Robi Kin sa tugom je primio vest i na društvenim mrežama napisao: “Počivaj u miru, druže”.

Saučešće su putem društvenih mreža izrazili brojni bivši i sadašnji fudbaleri, uglavnom Crvene zvezde.

Fudbalska reprezentacija Srbije se u četvrtak uveče vratila iz Rusije sa Svetskog prvenstva, a vest o smrti Bunjevčevića dočekala ih je po sletanju u Beograd.

– Po sletenju nam je javljeno da je nažalost umro Bunjevčević. Jako je nezgodno da u ovom momentu dajemo bilo kakve izjave vezane za Svetsko prvenstvo. Moje najiskrenije saučešće porodici i prijateljima – rekao je potpredsednik FSS-a Savo Milošević novinarima na aerodromu “Nikola Tesla”.

Reprezentativci zbog toga nisu bili raspoloženi za izjave, a selektor Mladen Krstajić je u suzama napustio aerodrom.