SRBIJA U ČETVRTFINALU DEJVIS KUPA: Ziki i Nole pobedili za nedostižnih 3:0 protiv Hrvatske!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je u Kraljevu povela protiv Hrvatske sa nedostižnih 3:0.

Treći poen Srbija je osvojila u meču dublova, pošto su Novak Đoković i Nenad Zimonjić pobedili Marina Draganju i Franka Škugora sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:1).

  

Pored Zimonjića u dublu je trebalo da nastupi Viktor Troicki, ali je umesto njega igrao prvi teniser sveta Đoković.

Prvog dana takmičenja Srbija je povela sa 2:0, pobedama Đokovića protiv Mate Delića (3:0) i Troickog protiv Borne Ćorića (3:2).

Teniseri Srbije su u današnjem meču u osmom gemu prvog seta napravili brejk i poveli sa 5:3, a nakon toga su bez problema zadržali svoj servis i poveli u meču.

U trećem gemu drugog seta Đoković i Zimonjić napravili su brejk i poveli sa 2:1, a u narednom gemu prvi teniser sveta zatražio je lekarsku pomoć pošto je udario ruku. On se ubrzo vratio na teren, srpski teniseri su bez problema sačuvali brejk prednosti i poveli sa 2:0.

Treći set domaći igrači su osvojili bez problema, napravili su tri brejka, protivnicima su dozvolili da osvoje samo jedan gem i za sat i 50 minuta igre ostvarili pobedu.

Srbija se tako četvrti put u poslednjih šest godina plasirala među osam najboljih reprezentacija u Dejvis kupu.

Sutra su na programu uzvratni mečevi u singlu.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Argentine i Brazila.