SRBIJA U POLUFINALU EP: ‘Orlice’ preletele Turkinje

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Tursku rezultatom 75:63 i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva. Srpkinje su utakmicu prelomile sjajnom igrom u trećoj deonici. Najefikasnija igračica bila je Ana Dabović sa čak 31 poenom.

 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Evropskog prvenstva, a samim tim i na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine, pošto je danas u Budimpešti pobedila Tursku sa 75:63 (18:18, 10:9, 26:11, 21:25), u četvrtfinalu takmičenja.

Posle ujednačenog prvog poluvremena, reprezentacija Srbije je odigrala fantastičnu treću četvrtinu i stekla dvocifrenu prednost, koju je uspela da sačuva i odbrani do kraja meča.

Protivnik Srbije u polufinalu biće pobednik meča Litvanija-Belorusija.

Srbiju je predvodila sjajna Ana Dabović sa 31 poenom. Jelena Milovanović završila je meč sa 15 poena, a Milica Dabović je postigla 10.

Lara Senders predvodila je Tursku sa 25 poena i 10 skokova.

Od početka meča vodila se velika borba, pre svega u reketu. Srbija je uspela zahvaljujući Ani Dabović da stekne prednost, koju je Turska “jurila” do pred kraj prvog poluvremena, kada je na kratko povela. Nijedan tim, međutim, nije uspeo da stekne bilo kakvu osetniju prednost.

U drugom poluvremenu situacija se potpuno preokrenula. Srbija je snažnoj odbrani dodala i poene spolja, pre svega sjajne Ane Dabović. Košarkašice su napravile seriju 13:2 i stekle dvocifrenu prednost prvi put na meču, 42:29.

Nakon toga je ekipa Turske stala, a Jelena Milovanović i Sonja Petrović preuzele su reket Turkinja i nastavile da pogađaju, tako da je Srbija u jednom trenutku stekla i 17 poena prednosti, 52:35, a na poluvreme je otišla sa vođstvom 54:38.

Turska se nije predavala i posle serije 9:0 prišla na 54:47. Tu seriju je prekinula Ana Dabović, da bi Sonja Petrović sa penala ponovo vratila dvocifrenu prednost, koja je bila dovoljna timu da sačuva pobedu.

Polufinale je na programu u petak.