SRBIJI OTEŽAN PUT DO EURA: Italijasnki klubovi zabranili igračima da nastupe za reprezentaciju?

Pojedini italijanski fudbalski klubovi zabranili su svojim igračima da se priključe nacionalnim timovima za predstojeće reprezentativne akcije zbog nezavidne epidemiološke situacije u Evrope. Klubovi Fjorentina, Roma, Lacio, Đenoa, Sasuolo i Inter zabranili su svojim članovima da napuštaju zemlju, zbog čega bi Srbija mogla da ima velikih problema pred utakmicu decenije sa Škotskom.

printscreen/youtube.com/We The Best

Italijanski mediji prenose da su navedeni klubovi odlučili da ne puste svoje igrače da igraju za reprezentacije, kako bi smanjili rizik od zaraze jer je situacija sa koronavirusom u Evropi sve teža.

Ukoliko se ispostavi da je informacija tačna, selektor “orlova” Ljubiša Tumbaković za finalni meč baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, kao i duele sa Mađarskom (12. novembra) i Rusijom (15. novembra) neće moći da računa na Aleksandra Kolarova, Sergeja Milinkovića Savića, Nikolu Milenkovića i Dušana Vlahovića, prenosi RTS.

Ranije je otpao napadač Sasuola Filip Đuričić koji je još pozitivan na korona virus, a još nije poznato šta će se dešavati sa igračima iz drugih klubova.

Saša Lukić nastupa za Torino, Darko Lazović za Veronu, koje se za sada ne nalaze na navedenom spisku.

Mediji dodaju da je sve počelo iz Firence, gde su čelnici “viole” zabranili fudbalerima da napuštaju grad, pošto je Hose Marija Kaljehon dobio pozitivan nalaz, a ceo tim smešten u jednu vrstu “balona”.

U nedelju posle podne, druge lokalne zdravstvene vlasti u Italiji sprečile su igrače da napuste zemlju i pridruže se svojim reprezentacijama.

Tri dana posle meča sa Škotima, srpski igrači nastavljaju sa susretima u Ligi B nacija, rival je Mađarska u Budimpešti.

Poslednjim duelom “orlovi” zatvaraju ovogodišnje učešće u Ligi B nacija, utakmica sa Rusijom na programu je u Beogradu 18. novembra.