SRBIJO, BUDI PONOSNA NA SVOJE SPORTISTE: Emir Bekrić objavio EMOTIVNU poruku, a odgovor Novaka Đokovića će vas ODUŠEVITI!

emir bekrić
dnevno.rs/kolaž

Možda su Emirove i Novakove reči odličan primer kako sportisti treba međusobno da se bodre i podržavaju. Ne samo kada se ređaju uspesi, već i kada je teško.

 

Ne možemo da znamo kroz kakve sve muke prolaze naši sportisti. Mi, koji ih podržavamo i kada gube i kada pobeđuju, i tokom uspona, ali i padova. Ne možemo jer mi smo samo njihova podrška, veoma neophodna. Međutim, sporista će sportistu – uvek, ali baš uvek da razume! Baš kao što je Novak Đoković razumeo Emira Bekrića… 

HVALA TI BOŽE!!! Hvala Ti na najjedinstvenijem životnom iskustvu! 2013 – te napravio si plan i posmatrao si me šta radim, kako se ponašam, prema ljudima, da li negde grešim, kako podnosim to što si mi podario bronzu i još mnogo toga… Hvala Ti što si mi pokazao kako izgleda slava – ali istovremeno i kako izgleda muka – koja je usledila posle nje… Hvala Ti na svim životnim situacijama kroz koje sam prošao u protekle tri godine i kroz koje i dalje prolazim! Hvala Ti na svim vrlinama koje sam stekao, koje su mi pomogle da spoznam sebe! Hvala ti na ovom procesu! Što me učiš strpljenju! Hvala Ti sto postajem najbolja verzija sebe… 15.08.2013, napisao je Emir Bekrić na svom zvaničnom profilu na Instagramu. 

 

Srpski atletičar je kroz ovu emotivnu poruku aludirao na tešku situaciju koja ga je zadesila posle osvajanja bronze na Svetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine, kada su usledile povrede, duže pauze… Zbog čega propušta sve važne događaje. 

I nisu povrede jedini problem koji je zadesio Emira. U jednom intervjuu je za “Novosti” izjavio je da je “mučno biti van sporta toliko dugo, samopouzdanje mu je bilo na nuli, a kada su kola krenula nizbrdo počeli su da nestaju i ljudi iz njegovog okruženja”.

Trenutak slave i neizmernu sreću Emir Bekrić je i te kako osetio, ali nažalost ono što je usledilo nakon ostvarenja snova neretko se dešava i drugim sportistima.

Poznato je da je karijera uspešnog sportiste satkana od uspona i padova, a najbolji dokaz za to je naš teniser Novak Đoković, nekada prvi reket sveta.

Stoga i ne čudi da je Nole bio jedan od prvih koji je Emiru ostavio poruku ispod fotografije i teksta koji je objavio na Instagramu.

– Čestitam ti Emire. Čestitam ti jer si ovim tekstom pokazao da si svestan suštine sreće i mira u životu, a to je Zahvalnost. Bog uvek da više čoveku koji je zahvalan na onome što već ima. Za sve u životu postoji razlog. Hvala ti.. – napisao je Novak i tako još jednom oduševio srpsku javnost.

 

Možda su Emirove i Novakove reči odličan primer kako treba sportisti međusobno da se bodre i podržavaju. Ne samo kada se ređaju uspesi, već i kada je teško.

Svaka vam čast momci, vi ste naš ponos!