Srbin prejak za Japanca! Nole rutinski do finala Mastersa u Parizu, Đoković – Nišikori 6:2, 6:3

Prvi teniser sveta Novak Đoković savladao je Keija Nišikorija u polufinalu turnira iz Masters 1000 serije u Parizu sa 2:0 (6:2, 6:3). Nole će se u finalu za titulu boriti sa Kanađaninom Milošem Raonićem.

Novak je sva četiri svoja meča završio u dva seta i na putu do finala pobedio je Kolšrajbera, Monfisa, Marija i Nišikorija.

U polufinalnom meču, Nole je apsolutno dominirao, a protivnik nije uspeo da mu parira ni u jednom segmentu igre. Sa lakoćom je Srbin zabeležio pobedu u dva seta i sada ima odličnu šansu da poveća prednost i na ATP listi u odnosu na drugoplasiranog Rodžera Federera.

PRVI SET: Đoković – Nišikori 6:2

Đoković je izabrao da meč otvori servisom, ali je bio pomalo nesiguran u uvodnim poenima. Ipak, kod rezultata 30:30 Nišikori je lagan bekhend poslao u mrežu i omogućio našem igraču da povede sa 1:0.

Nišikori je slabo servirao od samog starta što je Đokoviću omogućavalo da ritern plasira duboko, ispred osnovne linije. Iako je imao prednost u poenima, nije stigao do brejk lopte, pa je dvema greškama iz bekhenda dozvolio Japancu da izjednači na 1:1.

U gemovima u kojima je servirao Novak nije imao nikakvih poteškoća, zahvaljujući dobrim servisima poveo je sa 2:1. U gemovim kada je Nipiiori servirao mogli smo da vidimo dosta ‘muka’ za Japanca. Nole je pokušavao da stvori prilike i nbapravi brejk, pa smo u četvrtom gemu videli i prvu brejk loptu za srpskog tenisera.Majstorski Nole kooristi svoju šansu i pravi brejk u veoma važnom momentu – 3:1.

U narednom gemu, Đoković je sa lakoćom potvrdio brejk. Siguran je bio Srbin, za razliku od Nišikorija koji se mučio na terenu, pogotovo prilikom svog servisa. Pravio je Japanac dosta grešaka, a servis mu je veoma loše išao. Nole je bio u prilici da u šestom gemu napravi još jedan brejk, ali je jednim brzinskim poenom i jakim udarcem Nišikori izjednačio, a potom vezao i dva odlična poena i tako smanjio na 4:2.

Nastavio je prvi reket sveta da dominira. Na svoj servirs nije dozvoljavao protivniku da dođe u situaciju da napravi brejk, pa je još jednom rutinski osvojio gem za prednost od 5:2.

Nišikori je servirao za opstanak u prvom setu, ali je Nole imao tri vezane brejk, ujedno i set lopte (40:0). Kakav ritern za kraj i osvajanje prvog seta! Za samo 28 minuta igre Srbin vodi 1:0 u setovima.

DRUGI SET: Đoković – Nišikori 6:3

Srbin je nastavio sa dominantnom igrom. Zaista je Novak Đoković večeras bio magiča, a Nišikori nije uspeo da mu parira ni u jednom segmentu. Sa dobrim servisom, odličnim riternom i još boljom kretnjom na terenu, Nole uspeva da u drugom setu povede sa 3:1, i napravi brejk u četvrtom gemu, baš kao i u prethodnom setu. Ipak, Jpanac se u petom gemu razbudio i vratio brejk – 3:2. Međutim, to Novaka nije poremetilo, pa je već u narednom gemu imao nove tri brejk lopte. Prvu nije uspeo da iskoristi, ali jeste drugu – 4:2.

Da je Nole večeras prejak za Nišikorija to je potvrdio i u narednom gemu. Japanac je imao tri brejk lopte, ali je Novak uspeo da spasi sve tri i totalno preokrene ovaj gem – 5:2.

Imao je Nole odličnu prednost, pa se tako nije trošio previše u narednom gemu na servis protivnika. Nišikorije uspeo da smanji na 5:3, ali Đoković je servirao za pobedu u meču i rutinsi obezbedio finale.