SRBIN RASTUŽIO ĐAVOLE: Mitrović dao gol Junajtedu i profesorski asistirao (VIDEO)

Aleksandar Mitrović
Beta

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović bio je i više nego zapažen tokom meča Njukasla i Mančester junajteda pošto je zabeležio asistenciju i postigao gol.

 

Fudbaleri Njukasla odigrali su nerešeno 3:3 (1:2) sa Mančester junajtedom u 21. kolu engleske Premijer lige uz odličnu partiju Aleksandra Mitrovića.

„Crveni đavoli” su poveli 2:0, golovima Vejna Runija iz penala već u 9. minutu i Lingarda u 38, a u 42. je na 1:2 smanjio Vajnaldum. Holanđaninu nije bilo teško da prepolovi prednost gostiju pošto je Mitrović skočio i između dvojice igrača Mančester junajteda i glavom mu idealno spustio loptu.

A onda je Srbin u 67. minutu sve sam uradio za 2:2. Kris Smoling ga je faulirao, Njukasl je dobio penal, a Mitrović bio siguran realizator najstrože kazne.

Junajted nije tada imao rešenje, ali je ipak preko Runija. Sjajni centarfor je 11 minuta pre kraja spektakularnim udarcem poslao neobranjiv projektil u gornji levi ugao za novo vođstvo Junajteda.

Međutim, minut pre kraja “Svrake” stižu do zasluženog boda. Nakon centaršuta sa desne strane, Mitrović se sjajno zagradio i sprečio Smolinga da izbaci loptu u polje, ona pada ispred Dumeta koji šutira snažno, lopta pogađa štopera Junajteda i ulazi u gol.