Srbin uskoro u Turskoj: Bogdanović pred potpisom za Fener

Bogdan Bogdanović je gotovo izvesno novi igrač Fenerbahčea, koji će za njega Partizanu platiti 1,3 miliona evra, prema rečima Dejvida Pika novinara Eurobasketa.

Ipak, sportski direktor KK Partizan Dragan Todorić je za B92 demantovao da je bilo kontakata između dva kluba o mogućem transferu 22-godišnjeg beka.

Takav scenario su nagoveštavali i pojedini beogradski mediji, a jedan od najboljih evropskih košarkaša potpisaće četvorogodišnji ugovor vredan 3,4 miliona evra.

U tom ugovoru, takođe nezvanično, stoji i klauzula po kojoj će moći da se preseli u NBA ligu posle jedne ili dve sezone, prema scenariju koji odrede Finiks Sansi, koji su reprezentativca Srbije na ovogodišnjem draftu izabrali sa 27. pozicije

Poslednjih dana su veliko interesovanje za Bogdanovića izrazili Bajern Minhen i Anadolu Efes, međutim ponuda Fenerbahčea Ulkera je, navodno, najkonkretnija, kako za igrača, tako i za klub.

Ukoliko dođe do ovog transfera, on bi bio jedan od najvećih u bliskoj prošlosti u Evropi, prošle sezone je rekord u prelaznom roku postavio takođe turski klub, koji je za hrvatskog reprezentativca Luku Žorića izdvojio 800.000 evra.