Srbin velika želja Niksa: Fil Džekson ‘zagrizao’ za našeg reprezentativca

džekson
beta

Pročitajte koji je to srpski reprezentativac velika želja Fila Džeksona koji ga vidi kao idalnog igrača za napad u trouglu Njujork Niksa.

 

Nemanja Bjelica nadomak je NBA lige i to nedeljama nije tajna.

Sa Fenerbahčeom se pozdravio i jasno poručio da mu je selidba u SAD prioritet prioriteta, dok sa Minesotom privodi kraju pregovore. Svakog dana, Vukovi najavljuju da će im se priključiti.

Međutim, u priču o odlasku Nemanje Bjelice “preko bare” umešao se i Njujork, na čelu sa direktorom Filom Džeksonom.

Prema pisanju grčkih novinara, jedan od najvećih stručnjaka u istoriji NBA, osvajač 11 titula kao trener i dve kao igrač, tražio je od Minesote pravo na srpskog košarkaša.

– Niksi su ušli u trku za Bjelicu i nadaju se da bi mogli da ga potpišu u sklopu velikog trejda – javlja specijalizovani portal Eurohoops.

MVP Evrolige za sezonu 2014/15 trebalo bi da potpiše novi ugovor do 10. jula, u skladu sa klauzulom svoje saradnje sa Fenerbahčeom. Očigledno je sve realnije da to uradi u Njujorku.

Bjelica je jedinstven igrač i njegova sposobnost deljenja asistencija sjajno bi se uklopila u napad u sistemu trougla, na kojem Džekson insistira. Niksi su verovatno zato veoma zainteresovani za srpskog igrača i spremni su da mu ponude bolje uslove od Minesote. Ostaje da se vidi šta će Timbervulvsi odlučiti – piše dobro obavešteni Eurohoops.