Srna: Pobeda u prvenstvu bila nam je preko potrebna, dobro ćemo se spremiti za Bate Borisov

Kapiten fudbalera Šahtjora iz Donjecka Darijo Srna rekao je da njegova ekipa mora da pobedi Bate Borisov u predstojećoj utakmici u Ligi šampiona, kako bi započela seriju dobrih rezultata.

Fudbaleri Šahtjora igraju sutra u beloruskom Borisovu protiv Batea, utakmicu trećeg kola Grupe H u Ligi šampiona. Ukrajinska ekipa je na trećem mestu na tabeli, osvojila je dva boda u dva kola, a Bate ima bod više. Prvi je Porto sa četiri boda, dok Atletik Bilbao zauzima poslednje mesto sa jednim bodom.

Šahtjor je u petak pobedio Volin sa 6:2 i prekinuo niz od tri utakmice bez pobede, odnosno dva poraza u prvenstvu.

– Trebala nam je ta pobeda posle remija sa Portom i dva prvenstvena poraza. Uvek je lepo pobediti. Sada nam je potreban odmor pošto moramo da se spremimo za Bate. To je za nas izuzetno važna utakmica – rekao je Srna, preneli su ukrajinski mediji.

Bate je neporažen u poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima, a u poslednjem kolu beloruskog prvenstva za vikend je pobedio Šahtjor sa 4:1.

U drugoj utakmici u Grupi H na stadionu Dragao Porto od 20.45 igra protiv Atletik Bilbaoa.

– Atletik Bilbao je dobra ekipa, ima dobru ravnotežu u napadu i odbrani. Prošle sezone su postigli izuzetne rezultate i uveren sam da će ih ponoviti ove godine – rekao je trener Porta Hulen Lopetegi.

Bilbao je za vikend odigrao nerešeno, 1:1 sa Seltom i od avgusta nije ostvario pobedu u nijednom takmičenju, dok je Porto izgubio od Sportinga sa 1:3 u porugalskom Kupu.