Srpkinja priredila pravu senzaciju: Krunićeva izbacila aktuelnu ‘kraljicu’ Vimbldona Petru Kvitovu!

Aleksandra Krunić plasirala se u osminu finala US opena pošto je u dva seta, skoro rutinski, eliminisala dvostruku i aktuelnu šampionku Vimbldona Petru Kvitovu sa 6:4, 6:4.

Iznenadila je Aleksandra protivnicu na startu izborivši se za tri brejk lopte, ali nije uspela da održi taj tempo i u naredna tri poena gde je Kvitova došla do izjednačenja, ali je uspela u nameri da na kraju oduzme servis protivnici (1:0). Napravila je Čehinja veliki pritisak kako bi vratila egal (30:30), što joj je pošlo za rukom (1:1).

Sa četiri vezana poena Kvitova je došla i do prve prednost na susretu (1:2), ali je Krunićeva ekspresno pojurila vođstvo i postavila 2:2. Čehinja je povezala još četiri poena i samo jedan dozvolila srpskoj teniserki, te došla do 2:3. Veća borba se vodila na servis naše predstavnice, što je i razumljivo, a Aleksandra je posle prednost došla do gema (3:3).

Aleksandra je u tri gema na servis protivnice, treći, peti i sedmi, uzela samo dva poena, ali to nije bila tolika šteta, jer je dobro kontrolisala svoj prvi udarac, pa se došlo i do 4:4. Sigurna igra je rezultovala i novim brejkom za Krunićevu koja je iskoristila samo jednu priliku koja joj je data da priđe na samo gem od seta (5:4).

Samopozdanje je raslo iz sekunda u sekund, a Kvitova je imala lek za sigurnu igru Srpkinje samo u pojedinim trenucima što nije bilo dovoljno da se Krunićeva sputa u nameri da osvoji prvi set sa 6:4.

Kvitova u drugom setu više nije bila toliko sigurna ni na svoj servis, ali je realizovala jedinu gem loptu i povela sa 0:1. Jednu šansu je Čehinja imala da napravi brejk odmah u narednom gemu, pa je tu došla do velike prednosti od 0:2. Krunićeva je imala problem što je u drugom setu, kada bi gubila, jednostavno prepustila deonicu protivnici, ali se sada borila, uspela da vrati brejk posle gema koji je trajao čak sedam minuta i potvrdila (2:2).

Uhvatila je zalet Aleksandra koja je igrala kao u transu, pa iskorisila prvu brejk loptu koja joj je ukazana sa prednost od 3:2.

Predstavnica Srbije je lako potvrdila brejk i otišla na dva gema razlike, ali nije došlo do narednog brejka iako su postojale dve šanse za to (4:3). Čim je osetlia Kvitova mali pad u igri, pritisla je i dobila ono što želi – povratak u drugi set i meč sa vraćenim brejkom (4:4). Sve je bilo gotovo u naredna dva gema kada je Kvitova jednostavno morala da položi oružje pred najvećom senzacijom US opena – Aleksandrom Krunić.

Krunićeva će imati priliku da nastavi niz iznenađenja u osmini finala gde će se sastati sa pobednicom susreta Elena Vesnina – Viktorija Azarenka.