Srpska dominacija u Turskoj: Blistali Veličković, Erceg i Bogdanović

Fenerbahče Ulker je na gostujućem parketu deklasirao Bešiktaš rezultatom 74:94. Izabranici Želimira Obradovića su vodili tokom cele utakmice, da bi na kraju uspeli da protivnika savladaju sa 20 razlike.

 

Najbolji u redovima akutelnog šampiona Turske lige bio je Melih Mehmetoglu sa 22 peona. Samo dva manje od njega imao je dobitnik nagrade „zvezda u usponu Evrolige“ i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović.

Nemanja Bjelica se vratio na parket posle kraće pauze zbog povrede, ali je za celu utakmicu usepo da ubaci dva poena.

U redovima Bešiktaša daleko najzapaženiji bio je Armstrog, koji je utakmicu završio sa 30 postignutih poena.

Ovom pobedom Fenerbahče je zadržao prvu poziciju na tabeli Turske košarkaške lige. Galatasaraj i Kolejlijer su odigrali najzanimljiviju utakmicu ovog kola Turske lige.

Kolejlijer je tek posle produžetka uspeo da savlada Galatasaraj sa 84:88(71:71).

Najzaslužniji za pobedu Kolejlijera bili su Lukas sa 29 i Taket sa 21 poenom.

U ekipi Galatasaraja Zoran Erceg je bio najefikasniji sa 25 poena. Pored njega, zapaženu rolu imali su Micov i Karter, koji su utakmicu završili sa 16, odnosno 15 poena.

Trabzonspor je još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi. Naime, oni su uspeli da pobede Eskišehir sa 93:91 i tako ostvare šesti uzastupni trijumf u ligi.

Novica Veličković bio je jedan od najzapaženijih u redovima Trabzonspora. On je utakmicu završio sa 22 poena, koliko je imao i Maršal.

U Eskišehiru odličnu partiju pružio je Hejslip, koji je ubaico 25 poena.

Anadolu Efes je na gostujućem parketu slavio protiv Turk Telekoma sa 67:88. Ekipa Dušana Ivkovića nije imala većih problema da ostvari pobedu kojom ostaje u trci za prvo mesto pre početka doigravanja.

Najefikasniji u redivma Anadolu Efesa bio je Stratos Peperoglu sa 23. Pored njega, zapaženu rolu imao je i hrvatski reprezentativac Dario Šarić, koji je utakmicu završio sa 14 poena. Bivši kapiten reprezentacije Srbije, Nenad Krstić, imao je nešto skromniji učinak. Naime, on je ubacio osam poena.

Kod domaćih jedino je Džonson bio nešto raspoložen za igru. On je utakmicu završio sa 16 postignutih poena.

Gacijantep je u petak bio bolji od Konjaspora sa 87:78. Đorđe Gagić nije nastupio za domaći tim.