Srpske košarkašice idu u Lion: Pripreme na terenu Marine Maljković

Ženska košarkaška reprezetacija nastupiće na turniru u Lionu, u hali tima koji trenira naša selektorka Marina Maljković. U sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji, Srbija će u Francuskoj igrati protiv Slovačke, Velike Britanije i selekcije domaćina.

 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovaće danas u Lion gde će uz domaćina Francusku, Slovačku i Veliku Britaniju učestvovati na pripremnom turniru pred Evropsko prvenstvo.

Na put će krenuti 14 košarkašica, među njima i Jelena Milovanović, koja će direktno iz Liona otputovati u SAD na WNBA kamp i vratiće se nekoliko dana pred početak Evropskog prvenstva.

U Beogradu, do nastavka priprema 18. maja u Vršcu, ostaju Jovana Vukoje, Jelena Maksimović, Jefimija Karakašević i Aleksandra Stanaćev i njih će trenirati Bogdan Bulj.

Ukazana mi je velika čast da zajedno s mojim klubom Lionom učestvujem u organizaciji velikog košarkaškog spektakla. Na taj način, pokazali su koliko vole i cene Srbiju i našu košarku. Biće to veliko iskustvo, ali i prava provera da vidimo gde se u ovom trenutku nalazimo – rekla je selektorka srpske reprezentacije Marina Maljković.

Košarkašice Srbije će u četvrtak od 18 časova igrati protiv Slovačke.

Kao glavni događaj turnira, najavljena je utakmica Francuska–Srbija koja će se u petak od 21 čas igrati u dvorani košarkaša San Antonija Tonija Parkera “Astrobalu” i biće direktno prenošena na Kanalu plus.

Srpske košarkašice će u subotu od 16.30 igrati protiv Velike Britanije.

 

Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji igraće se od 11. do 28. juna, a Srbija će se takmičiti u Grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Po povratku iz Francuske, ženska košarkaška reprezentacija učestvovaće u nedelju na “Sportskom bazaru” ispred Kombank Arene u humanitarnoj akciji Jovana Simića za pomoć školi za decu sa posebnim potrebama “Radivoj Popović”, gde će zajedno sa ostalim velikanima srpskog sporta prodavati svoju opremu i suvenire.