SRPSKI ČAS VATERPOLA: “Delfini” razmontirali Ruse za polufinale

Vaterpolisti
Beta

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se večeras u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Beogradskoj areni u četvrtfinalu savladala Rusiju sa 15:5 (3:2, 4:1, 4:2, 4:0).

 

Srbija će se u polufinalu sastati sa Grčkom, koja je nešto ranije danas u četvrtfinalu savladala Španiju sa 6:2.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Andrija Prlainović i Dušan Mandić sa po tri gola, dok su po dva postigli Filip Filipović i SLobodan Nikić, a po jednom su se u listu strelaca upisali Stefan Mitrović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Milan Aleksić i Nikola Jakšić.

Golove za Rusiju postigli su Lev Magomaev, Artem Odincov, Kiril Nikolenko, Dmitri Kolod i Adel Ginijatov.

Izabranici Dejana Savića su pred oko 10.500 gledalaca u Beogradskoj areni ponovo nešto lošije počeli utakmicu, ali su nakon početnog vodjstva Rusije zaigrali znanto bolje. Srbija je u odbrani zaigrala čvršće, što je doprinelo boljim i organizovanijim napadima. Prlainović je u četvrtom minutu doneo izjednačenje, da bi veoma brzo svojim drugim golom doneo preokret.

Rusija je preko Leva Magomaeva stigla do izjednačenja, ali je potom usledila potpuna kontrola meča Srbije u finišu prve četvrtine i na početku druge. Golove za Srbiju i seriju od 5:1 u tim trenucima postizali su redom Mandić, Prlainović, Jakšić, Filipović, te ponovo Mandić.

Obe selekcije su na početku treće deonice zaigrale mnogo bolje u defanzivi, medjutim, vaterpolisti Rusije su polako počeli da popuštaju kako je utakmica odmicala, a to je Srbija u potpunosti iskoristila i stigla do šest golova prednosti 10:4.

Srbija je u poslednjoj deonici igrala veoma atraktivno i uz par lepih poteza obradovala publiku u Beogradskoj areni, te privela meč kraju i plasirala se u polufinale.

Polufinalni meč Evropskog prvenstva izmedju Srbije i Grčke igraće se u sredu od 20.15 u Beogradskoj areni.