Srpski derbi pripao Jeleni, Bojana nemoćno gubila servise! Janković – Jovanovski 6:2, 6:3

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo US Opena posle pobede nad sunarodnicom Bojanom Jovanovski sa 6:2, 6:3.

Na veliku žalost po ljubitelje tenisa u našoj zemlji, nemilosrdni žreb je već u prvom kolu namerio dve Srpkinje jednu na drugu. Morala je pobediti jedna, a to je Jelena Janković.

Od samog starta 29-godišnja Beograđanka nametnula je svoj stil ige što Bojana nikako nije uspela da isprati. Jelena je imala po dva brejka u oba seta, što joj je bilo dovoljno da se plasira u narednu rundu US Opena.

Nju tamo očekuje duel sa Bugarkom Cvetanom Pironkovom koja je na startu takmičenja savladala Italijanku Karin Knap sa 6:4, 6:3.

Najava i tok meča:

Dve Beograđanke do sada su se sastajale tri puta, a jednu pobedu više ima Jankovićeva i vodi sa 2-1 u trijumfima. Poslednji put igrale su prošle godine na turniru u Rimu, kada je Jelena pobedila sa 6:2, 6:0.

Kada je u pitanju ukupni broj osvojenih titula u seniorskoj profesionalnoj karijeri, bilans je sledeći: Jeca je 13 puta do sada podizala trofej, a Bojana tri puta.

Pobednicu ovog duela u drugom kolu čeka Pironkova, koja je u dva seta savladala Karin Knap.

 

Prvi set: Jelena Janković – Bojana Jovanovski 6:2

Kakav samo silovit start Jelene Janković. Prvi poen na meču osvojila je Bojana, ali je onda Jeca vezala četiri poena za prvi brejk – 1:0. Deseta teniserka sveta nastavila je da igra veoma sigurno i vrlo brzo je došla do 2:0. Jovanovski je drugi put servirala i drugi put je Jankovićeva došla do brejka – 3:0.

U četvrtom gemu viđena je velika borba dve Srpkinje. Bojana je konačno zaigrala kako ume i čak je dva puta dolazila u situaciju da protivnici oduzme servis. Jelena se branila bespoštednim trčanjem i preciznim forhend paralelama i zasluženo povela sa 4:0. Do prvog gema na svoj servis Jovanovski je došla tek iz trećeg puta – 4:1. U šestom gemu obe Srpkinje su igrale dobro, ali je presudilo iskustvo 29-godišnje Jelene koja je blizu osvajanja prvog seta – 5:1.

Jelena je na servis protivnice došla do 0:30, no Bojana je uspela da izjednači na 30:30. U nastavku gema Jovanovski je ipak produžila sebi nadu – 5:2. Jankovićeva nije dozvolila da dođe do bilo kakvog iznenađenja i uz novi osvojeni gem došla je do prvog seta – 6:2.

 

Drugi set: Jelena Janković – Bojana Jovanovski 6:3

Više borbe videli smo u nastavku meča, pa tako u uvodna tri gema drugog seta nije bilo ni prilika za brejk – 1:2.

Tada je Jelena Janković dodala gas i brzinski, uz jedan brejk, osvojila tri gema zaredom – 4:2. Posle te njene serije Jovanovski nije dozvolila da meč praktično bude rešen, osvojila je sedmi gem za 4:3. U narednom gemu videli smo iznerviranu Jankovićevu. Razlog nisu bili sopstveni loši potezi, već pogrešna procena nekog iz njenog boksa koji ju je savetovao da uzme čelendž. Naravno, taj poen je izgubila, ali to je bio i jedini u tom gemu – 5:3.

Opet je pritisak prenet na Bojanu koja je servirala za ostanak u meču. Očigledno ona to nije izdržala pa je Jelena došla do dve prilike za brejk, od kojih je iskoristila već prvu – 6:3.

 

 

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg US Opena možete pratiti na našem UŽIVO blogu posvećenom poslednjem Gren slemu sezone.