SRPSKI FUDBAL U ŠOKU: Iznenada UMRO BIVŠI AS PARTIZANA, trener koji je SVE ODUŠEVIO ove jeseni

Tuga je zavila fudbal u Srbiji.

fudbal
pixabay.com

Trener TSC-a, Zoltan Sabo, preminuo je iznenada u 49. godini.

Posle manjih zdravstvenih problema, njegovo srce je stalo u noći za nama u bolnici u Sremskoj Kamenici, objavio je “Sport klub”.

Sabo je rođen 26. maja 1972. u Somboru, igrao je za Hajduk, Vojvodinu, a od 1996. do 200. za Partizan, s kojim je dvaput bio prvak SR Jugoslavije, a jednom osvajač Kupa.

Karijeru je potom nastavio u Suvonu, Fukuoki, Zalageršegu, AEK-u, apatinskoj Mladosti i priveo je kraju 2008. u Cementu iz Beočina. Bio je šef stručnog štaba Radničkog iz rodnog Sombora, kulskog Hajduka, da bi potom pomoćni trener bio u Vojvodini, Liteksu, Donjem Sremu, ponovo “Voši”, a od 2016. je samostalno vodio novosadski Proleter u dva navrata, Jagodinu i, od 2017, TSC iz Bačke Topole koju je i odveo na međunarodnu scenu prošle sezone.

Ove jeseni je sa TSC-om imao nestvaran meč sa Steuauom u borbi za Ligu Evrope, tada se desilo nešto što nije zabeleženo na više od 24.000 utakmica pod okriljem UEFA, oduševili su njegovi izabranici igrom celu Srbiju, ali… trenutno 12-plasirani tim Superlige iz Bačke Topole sada je iznenadno ostao bez svog sjajnog stratega.