Srpski fudbaler bi mogao u Seriju A: Milan spremio 14 miliona za Aleksandara Mitrovića

Milanski "Rosoneri" uključili se u trku za Aleksandrom Mitrovićem koji je na meti više poznatih evropskih klubova iz Italije, Portugala i Engleske. Mitrović bi u klub mogao da dođe zajedno sa Sinišom Mihajlovićem, kandidatom za novog trenera ekipe iz italijanske modne prestonice.

 

Kako otkriva italijanski sajt “Kalčomerkato”, Milan će pokušati da u narednojm prelaznom roku dovede reprezentativca Srbije. Crveno-crni bi za napadača Anderlehta mogli da potroše do 14 miliona evra. Mitrović bi tako rešio problem nedostatka napadača u ovom klubu, jer je već izvesno da Milan neće otkupiti ugovor Matije Destra koji je pozajmljen iz Rome. 

Srpski golgeter je u poslednje vreme veoma tražen, a prethodno su se pojavile vesti da ga u svojim redovima žele još i Fjorentina, Roma, Svonsi, kao i lisabonski dvojac Benfika i Sporting. Glasine o dolasku Mitrovića u “rosonere”, još jednom su podgrejale priče da bi Siniša Mihajlović mogao da postane novi trener Milana.

Aleksandar Mitrović je ove sezone u vrlo dobroj formi, a njegov ukupni golgeterski saldo u svim takmičenjima je 20 golova na 37 meča. Rođeni Smederevac je u belgijskom klubu od leta 2013. godine, kada je u Anderleht prešao iz Partizana. U dresu “Orlova”, popularni Mitar je dao jedan gol na 11 utakmica.