Srpski golman Vilson Caković za Dnevno.rs: Plašim se za svoju bezbednost, a bio sam ljubimac navijača

Srpski čuvar mreže Vilson Caković dospeo je u žižu naše i albanske javnosti posle otimanja zastave od jednog navijača. On je u izjavi za portal Dnevno.rs rekao se povodom cele situacije diglo previše prašine.

 

Srpski golman Vilson Caković, koji je minulog vikenda izazvao veliku buru „bacanjem” zastave tzv. Velike Albanije na utakmici albanskog prvenstva izjavio je da su ga posle toga vređali svi na stadionu, uključujući i njegove saigrače.

Na zastavi je bila napisana i poruka: „Nema Albanije bez Kosova i Čemerije (albanski izraz za severni deo Grčke)”.

– Mislim da se previše prašine diglo što se tiče ove situacije. Bio sam ljubimac navijača, a oni su posle tog događaja svašta vikali. Mediji su vršili pritisak na klub zbog ovoga što se desilo. Osim saigrača iz Srbije Đorđa Đorđevića i Marka Rajkovića niko nije bio na mojoj strani – rekao je Caković za Dnevno.rs.

Bezbednost ovog čuvara mreže je ugrožena, a na društvenim mrežama je dobio „gomilu” pretnji.

– Neprestano dobijam pretnje na Fejbuku, šalju mi poruke, komentarišu slike na pogrdan način… Plašim se kako će sve da prođe. Ako bi se sve ponovo dogodilo, mislim da ne bih reagovao na isti način jer je u pitanju bila smišljena provokacija. Ujedno, to je bio i prvi incident otkako sam postao član Apolonije – navodi srpski golman za naš portal.

Mediji južnog suseda Srbije pišu da se Caković nije pojavio na treningu i da je do daljeg suspendovan.

– Caković se nije pojavio na treningu u sredu i postoji mogućnost raskida saradnje sa Apolonijom. On se poneo neprofesionalno i odlučeno je da bude suspendovan dok se ne promeni odluka – prenosi albanski Supersport.

Zyrtare – Vlison Cakovic perjashtohet nga ekipi i Apolonis.Ekipi Fierak pritet te marre dhe nje gjobe nga FSHF + do te luaj pa tifoza ne Stadiumi ” Loni Papuçiu ” deri ne fund te kampjonatit.

Posted by KF Apolonia on четвртак 26. март 2015.

Srpski golman prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, ali nije dobio šansu u prvom timu i morao je da ide na pozajmice u filijale Sopot i Balkan.

On je 2013. godine iz švedske Asiriske prešao u Apoloniju.