Srpski hram košarke spreman za Delije: Zvezda će naredne sezone u Pioniru igrati mečeve Evrolige

Direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Davor Ristović rekao je danas da će crveno-beli naredne sezone utakmice na domaćem terenu u Evroligi igrati u Hali Pionir, a ne u Beogradskoj areni, kao u prethodne dve sezone.

 

Beogradska arena će u jeku sledeće evroligaške sezone biti zauzeta praktično četiri meseca. Nisu tu u pitanju samo događaji već i opsežne pripreme koje se u dvorani moraju obaviti u te svrhe, a tu se pre svega misli na montažu i demontažu celokupne opreme. Postoji mogućnost da par utakmica budemo domaćini u Areni, ali to će u velikoj meri zavisti i od rasporeda koji Evroliga bude odredila, koji će biti poznat nakon sastanka koji se održava u Barseloni u prvoj polovini jula – rekao je Ristović za klupski sajt.

Uprava Beogradske arene je Crvenoj zvezdi dostavila termine nekoliko događaja koji se poklapaju s kalendarom Evrolige.

Početkom novembra Beogradska arena počeće pripreme za godišnju Skupštinu OEBS-a, a potom je Evropsko prvenstvo u vaterpolu i šampionat Evrope u futsalu, što sve ne bi ostavilo prostora ni za jedan slobodan termin sve do 20. februara 2016. godine.

– Prethodnih sezona pokazali smo da možemo da iz utakmice u utakmicu punimo Beogradsku arenu. Zato i ne čudi što smo prošle sezone imali ubedljivo najveću posetu od svih klubova učesnika Evrolige i na to smo veoma ponosni – kazao je Ristović.

On je kazao da će nastupi crveno-belih u Hali Pionir negativno uticati na klupske finansije „jer smo od prodaje ulaznica za mečeve u Areni imali značajan prihod, pa ćemo morati da nađemo neki model da to nadomestimo”.

– Nećemo u potpunosti odustati od Beogradske arene, prijavićemo je kao rezervnu dvoranu, ali veliko je pitanje da li ćemo i koliko mečeva tamo moći da odigramo – zaključio je Ristović.