Srpski kik boks ne mora da brine za budućnost: Upoznajte Dejana, velikog talenta naše zemlje (FOTO)

Srpski kik boks ne zavređuje dovoljno pažnje koliko zaslužuje, a u borilištima širom naše zemlje stasava veliki broj mladića koji su izabrali baš ovaj sport. Portal Dnevno.rs razgovarao je sa jednom od nada kik boksa, Dejanom Mišićem, čije vreme tek dolazi.

Dejan je za Dnevno.rs počeo priču o tome kako je tekao njegov početak bavljenja ovim sportom.

– Počeo sam sa boksom u klubu „Kamp Čip” koji predvodi trener Ljubiša Ignjatović-Čupa, za kojeg mogu da kažem da je veliki trener. Zatim sam trenirao u MMA klubu „Princip” kod trenera Miloša Popovića. Prvi meč sam radio za klub Kik boks klub „Pobednik” koji je u ovoj godini bio najtrofejniji klub. Period proveden u njemu mi je prirastao za srce, a trener Marko Simić me je podržavao kad mi je bilo najteže. Iz tog razloga i dan-danas radim mečeve za „Pobednik” – rekao nam je 19-godišnji Dejan.

Kao uvod u kik boks prvo je radio savate boks asolt, a uskoro ga očekuje i novo takmičenje

– Posle toga sam radio ful kontakt, lajt kontakt, lou kik (low kick). Predstojeće takmičenje na kojem učestvujem održaće se 7. decembra u Sportskom društvu „Radnički” koje je i poslednje prvenstvo u ovoj godini – kaže on.

Pripreme za to prvenstvo ovaj mladi kik bokser sprovodi u teretani „Sport Active”, kao i u klubu „Pobednik”.

Za kraj, Dejan nam je otkrio koji su njegovi planovi u bližoj budućnosti.

– Nadam se da ću i ja kroz nekoliko godina doneti neku medalju za Srbiju na velikim takmičenjima. Takođe, čestitam našim reprezentativcima na osvojenim odličjima na Evropskom prvenstvu. Naročito sam ponosan na mog dobrog prijatelja Stevana Dukića koji je na tom takmičenju osvojio srebro – završio je razgovor za portal Dnevno.rs Dejan Mišić.