SRPSKI NAVIJAČI “SPASLI” NOLETA: Kada su svi mislili da je kraj, URADILI OVO i pokazali KOLIKI SU CAREVI (FOTO)

Novak Đoković je u možda najneverovatnijem meču njegove karijere prebrodio 3. kolo Australijan opena, ali do toga ne bi došlo da nije bilo neke "pomoći sa strane".

Printscreen

Nestvarno je igrao, nestvarno se i borio najbolji teniser sveta, koji je posle vrlo napetog meča uspeo da savlada Amerikanca Tejlora Frica u pet setova, a dva ključna momenta obeležila su njegov podvig, ostvaren posle prave drame.

Ne samo zbog igre 31. tenisera sveta, već pre svega zbog povrede koja ga je zadesila u finišu trećeg seta, Đoković je uz nestvarne bolove probao da ostvari “neostvarivo”. Pomoć mu je pružio stručni štab, uz “asistenciju” skupljača loptica, a potom i – srpski navijači.

Prva asistencija: Flašice

Kada je posle osvojena dva seta, a vođstva u trećem, Novak Đoković proklizao blizu osnovne linije, odmah se uhvatio za stomak.

Kako je otkrio posle trijumfa, nije mu uopšte (bilo) svejedno:

– Osećam se pomalo zabrinuto, jer ne znam šta se dešava. Mislim da je pukao (trbušni) mišić, baš je čudan osećaj. Osetio sam bol prilikom jednog riterna i pre tajmauta sam znao da se nešto loše dešava – priznao je najbolji teniser sveta.

Ali, u tim momentima, niko drugi nije znao koliko je situacija ozbiljna. Zatražio je medicinski tajmaut, u svlačionici je pregledan, a za to vreme njegov stručni štab je u loži pripremao ono što može, ne bi li Noletu pomogao.

Po Đokovićevom povratku na igralište, njegov tim je pozvao jednog od skupljača loptica i poslao po njemu dve flašice srpskom asu, verovatno s elektrolitima i lekom protiv bolova. Nisu baš odmah dale rezultat, ali počele su da deluju.

Bilo je pitanje – hoće li se pomoć “aktivirati” dovoljno brzo, jer je meč naglo počeo da “klizi kroz prste” najboljem na planeti: izgubio je dva seta, na red je došao peti…

Druga asistencija: Srbi na tribinama

No, pre nego što je Fric izjednačio na 2:2, organizatorima grend slem turnira stiglo je obaveštenje australijskih vlasti da zbog novoustanovljenog petodnevnog karantina u državi Viktorija – svi sportski događaji moraju da, počev od 23.30 po lokalnom vremenu, budu bez publike. I to kako bi ona stigla da se vrati kućama do ponoći, kada na snagu stupa pomenuta mera u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Na zaprešćenje navijača, u četvrtom setu, pri vođstvu Frica od 3:2, meč je prekinut – dok svi posetioci ne napuste sportski kompleks u Melburnu.

Srbi koji su se našli na tribinama počeli su da odugovlače. Ne previše, ne na neki bezobrazan način, ali su shvatili koliko je svaki momenat oporavka važan za njihovog omiljenog tenisera.

Jedan po jedan – čekali su naši sunarodnici da im obezbeđenje priča, pa bi onda saslušali da, eto, moraju da napuste svoja mesta, onda bi se okrenuli ka terenu tu i tamo, pa pozdravili Novaka “evo, samo još jednom”, kad je zastava pri ruci i…

Umesto da se tribine isprazne za oko 4-5 minuta, prekid potrajao nešto više od desetak.

Sasvim dovoljno da Nole dođe do daha, a onda da, posle izgubljenog četvrtog seta, uz lekove protiv bolova koji su počeli da “rade” – napravi podvig.

Naredni Đokovićev rival će biti Miloš Raonić, koji je sa 7:6(2), 5:7, 6:2, 6:2 eliminisao Martona Fučovića, ali je sada pitanje – da li će Nole uopšte moći da igra. Dva čuda su se dogodila na meču sa Fricom, potrebno je i treće.

NOVAK ZABRINUO NAVIJAČE: Pobeda protiv Frica u senci ozbiljnog problema