Srpski omladinci: Razočarani smo, nesrećno smo izgubili od Danske

Srbija U21
Beta

Mladi fudbaleri Srbije bili su razočarani zbog ispadanja sa Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine u Češkoj već u grupnoj fazi.

 

– Znam da je javnost u Srbiji surova i da traži samo rezultat, a mi ga ovde nismo ostvarili. Siguran sam da će ovo momci biti i u seniorskoj reprezentaciji. Imali smo protiv Danske prvo poluvreme dobro, ali dva pošteno rečeno nesrećno primljena gola. Možda sreću nismo ni zaslužili zbog katastrofalne igre protiv Češke – izjavio je kapiten Marko Petković, a prenosi sajt FSS.

Srbija je porazom od Danske sa 0:2 završila na poslednjem mestu grupe A, i tako je ostala bez plasmana na Olimpijske igre 2016. godine u Riju. Osvojen je jedan bod iz tri utakmice (izgubili od Češke 0:4 i remizirali sa Nemačkom 1:1) uz gol-razliku 1:7.

– Protiv Nemačke bili smo odlični, protiv Čeha katastrofalni, u meču sa Danskom bilo je nešto između, ali svakako nedovoljno da se prođe dalje. Počeli smo protiv Danaca dobro, čvrsto, ali onda totalni pad koncentracije i olako primljeni golovi udaljili su nas od cilja. Evidentno, neka naša minus faza počela je još protiv Čeha i nismo uspeli potpuno da pobegnemo od nje. Teško je, ali u fudbalu mora da se ide dalje i gleda napred. Treba da radimo da što pre budemo na nivou koji si očekuju od nas – rekao je Filip Đuričić.

 

Goran Čaušić je rekao da su u Češku otišli sa mnogo većim ambicijama.

– Nismo loše igrali protiv Danske, dali smo stvarno sve od sebe. Nismo postigli gol iz nekih prilika, a Danci su nas, ispostavlja se, lagano kažnjavali. Samo bod osvojen za mene je razočaravajuć – utisak je Čaušića.

Štoper Uroš Spajić smatra da četvrto mesto u grupi nije realan domet ove generacije.

– Mora da se ima u vidu ono što smo uradili pre dolaska u Češku, da su iza nas ostale mnoge fudbalske sile, da smo eliminisali Španiju u baražu… I protiv Nemačke, u prvom kolu turnira u Češkoj igrom i rezultatom pokazali smo da nismo slučajno došli. Usledio je meč protiv Češke koji je bio nedopustivo loš i zaista bih ga odmah zaboravio. Nažalost, nismo od njega uspeli potpuno da se oporavimo i to je rezultiralo činjenicom da smo protiv Danaca u ključnim momentima bili dekoncentrisani – dodao je Spajić, a prenosi sajt FSS