Srpski Orlovi sleteli, dočekalo ih 20.000 ljudi!

Srpsku košarkašu reprezentaciju dočekalo 20.000 ljudi ispred Narodne skupštine Srbije.

Košarkaška reprezentacija Srbije na Mudobasketu osvojila je srebrnu medalju, izgubivši od Amerikanaca 129:92.

Košarkaši su na aerodrom „Nikola Tesla” iz Madrida sleteli u 19:30, odatle su se zaputili u centar grada na tradicionalan doček koji je organizovan ispred Narodne skupštine Srbije.

Košarkaši su se na čuvenom balkonu pojavili u 20:30 časova, gde ih je uz srpske zastave i ovacije dočekalo 20.000 ljudi.

Doček je otvorilo nastup grupe „THC” koja je uoči Mundobasketa napravila pesmu „Igraj i pobedi” koja je postala himna naših košarkaša.

Prvi je na balkon izašao Davor Štepanek, prvak sveta u rvanju do 66 kilograma, kao i zlatne strelkinje Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, te članovi stručnog štaba košarkaške reprezentacije i naši igrači – srpski heroji.

Redom su izlazili: Marko Simonović, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Raško Katić, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić i na kraju kapiten Nenad Krstić, i selektor Aleksandar Đorđević.

U svom obraćanju selektor košarkaške reprezentacije Sale Đorđević rekao je:

– Moji saigrači i ja „izmislili smo ovaj balkon”, a sada sam ovde sa svojim momcima i jako sam ponosan i srećan – rekao je Sale Đorđević.