Srpski šampion ubedljiv protiv Slovenaca, crveno-beli dali pet golova! Zvezda – Krka 5:2

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Krku sa 5:2 (3:0) u prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji.

 

Stadion: Portoval. Sudija: Perič (Slovenija). Strelci: Mijailović u 18, Petković u 29, Kovačević u 34, Milijaš u 64. i Despotović u 75. minutu za Crvenu zvezdu.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević, Lazović, Gavrić, Rakić.

Krka: Obradovič, Mojstrovič, Buden, Dialo, Žugelj, Carevič, Jurić, Fučeg, Novosel, Perić, Šaban.

 

Prvo poluvreme:

Utakmica je počela uz blagu terensku inicijativnu srpskog tima, i pokušaj Milijaša koji nije bio precizan. Uzvratila je Krka minut kasnije, ali nije bilo problema za Rajkovića.

Sporan detalj viđen je u 11 minutu kada je u kaznenom prostoru sa leđa oboren Gavrić, ali je glavni arbitar odmahnuo rukom. Slično se dogodilo i u 18. minutu kada je Lazović oboren, a pištaljka se ponovo nije začula.

Ipak, u nastavku akcije fudbaleri Krke brzo gube loptu, osvaja je Milijaš koji potom upošljava Mijailovića na levoj strani, a levi bek Crvene zvezde odličnim udarcem trese mrežu i dovodi svoj tim u rezultatsku prednost – 1:0.

Zvezda je i nakon gola bila bolji rival, ali je usledio mirniji period meča tokom kojeg je crveno-bela četa izvela nekoliko kornera. Ipak, nakon još jednog, u 29. minutu, lopta se ponovo vratila do Milijaša koji je idealno centriao blizu prve stative, a Petković se najbolje snašao i pogodio za 2:0.

Na treći gol nije se dugo čekalo. Igrao se 34. minut kada je danas odlični Vukan Savićević prevario dvojicu fudbalera Krke, dodao do Kovačevića koji šutira sa distance i postiže treći gol za Crvenu zvezdu.

Do kraja poluvremena zabeležen je i pokušaj Gavrića koji je sa leve strane šutirao pravo u golmana. Utisak je da je Crvena zvezda bila mnogo bolji rival u prvih 45 minuta.

Drugo poluvreme:

Na poluvremenu je trener srpskog tima Lalatović izvršio pet izmena. Na gol je stao Kahriman, poziciju levog beka zauzeo je Ristić, dok je Gogić zaigrao u veznom redu umesto Kovačevića. Onjilo je zamenio Lazovića, a Despotović Rakića.

Nije bilo uzbuđenja u nastavku, sve do 56. minuta kada se glavni arbitar potrudio da ponovo dođe u centar pažnje. Naime, Kahriman je uhvatio loptu posle centaršuta, međusobno povlačenje Ristića i fudbalera Krke se nastavilo i posle intervencije srpskog golmana, a sudija je pokazao na belu tačku. Precizan je bio fudbaler Krke, i smanjio na 3:1.

Nakon primljenog gola, Zvezda je zapretila u 61. minutu preko Despotovića. Zvezdin napadač je nakon centaršuta Petkovića šutirao sa šest metara, ali je pogodio golmana.

Tri minuta kasnije, Onjilo je oduzeo loptu rivalu u kaznenom prostoru, protivnik je pokušao da izbije loptu ali je umesto nje šutnuo Onjila koji pada, a sudija svira jedanaesterac. Siguran sa bele tačke bio je Nenad Milijaš, koji je na taj način Zvezdi vratio prednost od tri gola – 4:1.

Nakon pogotka Milijaša, usledilo je novih pet izmena. Na teren su ušli Arauho, Jovanović, Jokić, Karaklajić i Jović. Upravo je Jović imao jedan solo prodor nakon kojeg je uputio udarac ka golu, ali nije uspeo da prevari čuvara mreže Krke.

U 75. minutu, novi pogodak. Despotović je oduzeo loptu na sredini terena, predao je Onjilu i nastavio trk. Onjilo je uposlio Jovića koji dobro asistira Despotoviću, a Zvezdin napadač lako rešava situaciju „1 na 1″.

To nije bilo sve što se golova tiče. U 79. minutu Slovenci su ponovo smanjili rezultat. Novak je nakon jedne povratne lopte bio sam, i nije mu bilo teško da savlada Kahrimana. Pre i posle drugog gola Krke, istakao se Luka Jović koji je najpre asistirao Despotoviću za gol šansu, a potom je i sam sebi stvorio. Tom prilikom je prevario golmana koji je okrznuo loptu dovoljno da je uspori, a štoper Krke ju je izbio sa gol linije. To je bila i poslednja prilika na utakmici, koja je završena ubedljivom pobedom Crvene zvezde.