Srpski tekvondo ima naslednicu Milice Mandić: Upoznajte Tijanu, devojku kojoj su cilj Olimpijske igre! (FOTO)

Ponosni trener tekvondo kluba „Galeb”, Dragan Jović, posle fantastičnih rezultata Milice Mandić, ne bi trebalo da se brine za budućnost ovog borilačkog sporta, jer je naslednica olimpijske šampionke sasvim sigurno tu... Ona je Tijana Bogdanović.

Zlatna medalja sa juniorskog Evropskog prvenstva u Portugaliji, kao i najsjajnije odličje sa juniorskog Svetskog prvenstva u Kini, najavili su i velike rezultate u budućnosti.

Tijana trenira tekvondo od svoje četvrte godine, a aktivni je takmičar od 2004. godine. Četvorostruki je uzastopni prvak Balkana, a treba napomenuti da je zlato koje je donela iz Kine, prva svetska medalja za Srbiju. Posle uspešne 2013. godine, Bogdanovićeva je i ovu završila u svom stilu. Medalje se samo ređaju…

– Ovu godinu sam zavrsila sa bronzanom medaljom sa „Croatia opena”. Izgubila sam u polufinalu od protivnice iz Nemačke, koja ima puno iskustva i sa kojom sam se borila dve nedelje ranije na „Galebovom trofeju” , tada sam je pobedila u polufinalu. Pre dva meseca sam nastupala na Evropskom za mlade seniore do 21 godine, osvojila sam srebrnu medalju izgubivši u finalu od odlične Belgijanke u zadnjim sekundama – objašnjava mlada tekvondistkinja za Dnevno.rs.

Naredna godina veliki je izazov za Tijanu. Ona će proći u znaku borbe za odlazak na Olimpijske igre.

– Od sledeće godine krećem da se takmičim u seniorskoj konkurenciji. Krajem januara me očekuje seniorsko prvenstvo u Grčkoj, gde ću se boriti da sakupim bodove koji se računaju za odlazak u Rio – jasna je Tijana.

Put do Brazila biće trnovit. Protivnici još jači, jer je u pitanju seniorska konkurencija. Ipak, hrabra Tijana spremna je na svaki izazov.

– Mala pauza je prošla i sada nastavljam da treniram još više, jer znam da će mi u seniorima biti dosta teže. Tu su devojke starije od mene, kao na primer odlična Lucija Zaninović iz Hrvatske, koja je osvajačica evropskih, svetskih i olimpijskih medalja. Spremna sam i verujem da ću moći da se nosim sa svime što me čeka u narednoj godini. Biće dosta takmičenja i putovanja. Jedva čekam da zajedno sa Milicom Mandić i trenerom Draganom Jovićem krenem da sakupljam bodove za Rio – zaključila je Tijana Bogdanović.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta sporta pratite na našoj Facebook stranici – SportDnevno.rs, kao i na Twitteru @Sport_Dnevno_rs.