Najbolji srpski vaterpolisti posle devet uzastopnih finala i isto toliko pobeda sutra će igrati za bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

 

Posle poraza od Hrvatske 12:11 izabranici Dejana Savića za nastavak niza medalja boriće se protiv Grčke, koja je u polufinalu poražena od Madjarske 7:5.

Grci su tradicionalno nezgodan rival, brane bronzu iz Kazanja, ali optimizam srpskom timu uliva ubedljiva pobeda u grupnoj fazi 11:6.

Otkad sam ušao u reprezentaciju ovo mi je prvi poraz u nokaut utakmici. I mi smo ljudi od krvi i mesa. Čestitam Hrvatskoj na odličnoj partiji, sada to treba da zaboravimo i da se okrenemo utakmici za treće mesto. Oni će ući rasterećeni, nemaju šta da izgube. Nezgodni su kada igraju za medalju. Protiv Mađara bili su kvalitetni i biće protiv nas sigurno motivisani – izjavio je Sava Ranđelović. 

Nikola Jakšić kazao je da je, donekle, uspeo da se oporavi od neuspeha u duelu sa Hrvatskom. 

Moramo da prebolimo. Okrenuli smo se Grcima sa namerom da vratimo našu igru koju smo izgubli protiv Hrvatske. Ako u tome uspemo neće biti problema. Imaju odlične centre, ali imamo i iskustva iz utakmice u grupi i znamo kako treba da igramo. Hoćemo da se vratimo kući sa medaljom. Hvala navijačima što su i sada uz nas.

Golman Gojko Pijetlović istice da će biti teško jer se ekipa fizički istrošila. 

Treba da se odmorimo i spremimo mentalno i fizički. Najvažnija je mentalna snaga. Da budemo koncentrisani i da iskoristimo šanse. Ne smemo da uđemo u njihov ritam. Poraz sada ne analiziram, ostaje za drugu priliku. Nikad ne gledam iza sebe, ali poraz od takve ekipe, kakva je Hrvatska nije tragedija, ostali smo u borbi za medalju. Nama je najteže što smo prekinuli taj niz, ali jednom je i to moralo da se dogodi, poručio je Pijetlović. 

Utakmica za treće emsto i bronzanu medalju izmedju Srbije i Grčke igra se u subotu od 15 sati.loading...