SRUŠEN ŽALGIRIS: Crveno-beli bez problema do pobede (79:88)

crvena zvezda
euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde savladali su kao gosti Žalgirs u 16. kolu Evrolige i tako se Litvancima revanširali za poraz (79:88) u meču koji je igran u dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu.

 

Foto: euroleague.net 

Zvezda je meč rešila u prvoj četvrtini, koju je dobila sa 21:7, iako su Litvanci vodili 3:0 i 6:3. Sve je od tog momenta bilo na strani tima trenera Dejana Radonjića, koji je ne samo ostvario osmi trijumf u Evroligi, već će u slučaju istog skora sa Žalgirisom (koji je ostao na 6 pobeda) biti u prednosti.

Ova pobeda posebno će obradovati sve kojima je crveno-bela boja u srcu, pošto Delije na Božić slave godišnjicu osnivanja navijačke grupe nastale 7. januara 1989. godine.

Crveno-bele posle tri velike pobede nad favoritima (Makabi, Real i CSKA) očekuje veoma teško gostovanje u Kaunasu. Prvi meč dva tima odigran je pre nešto više od mesec dana u Beogradu, a Žalgiris je slavio sa 88:79.

Za crveno-bele će zaigrati i Dion Tompson, koji je nakon raskida ugovora sa Galatasarajem stigao u redove srpskog šampiona pre nekoliko dana.

Zvezda je do sada ostvarila sedam pobeda i osam poraza, dok Žalgiris ima pobedu manje i poraz više (6-9).