ŠTA JE ŠVAJCARAC REKAO NOLETU? Federer otkrio da se čuo sa Đokovicem

Prijateljski razgovor ili nešto drugo?

printscreen

Švajcarski teniser Rodžer Federer otkrio je da se pre dva meseca čuo sa Novakom Đokovićem, ali da je sa Srbinom pričao samo o nastavku sezone. Đoković je pred US Open osnovao novu Asocijaciju profesionalnih tenisera, koja je nezavisna od ATP. Sa tom njegovom odlukom nije se složio upravo Federer.

Razgovarali smo pre oko dva meseca. Pričali smo samo o tome kada će ponovo sezona početi i koje mere će preduzeti ATP na turnirima. Mnogo toga se dešava, mnogi teniseri ne mogu da obezbede novac za život – otkrio je Rodžer.

Švajcarac se i dalje oporavlja od operacije kolena, a najavio je kada bi mogao da se vrati na teren.

Postepeno se vraćam na teren, bez ikakvog pritiska. Na turnirima ću učestvovati tek kad budemo 100 odsto spreman. Verovatno ću se vratiti na Australijan Openu, ali to i dalje nije sasvim izvesno – rekao je Rodžer.

I dalje ne mogu da treniram više od dva sata na terenu. Radim na snazi, dobro je što ne osećam nikakvu bol. Izvesno je da neće biti više operacija – rekao je.

O penzionisanju i dalje ne razmišlja.

Sve dok imam želju da se nadmećem i dok se zabavljam, nastaviću da igram. Posle toga ću se fokusirati na porodicu, fondaciju i sponzore. Ništa još nije definitivno odlučeno.loading...