ŠTA SE SVE DESILO U LIGI ŠAMPIONA? Real deklasirao APOEL – Ronaldo za anale, Lajpcig još u igri (VIDEO)

Ronaldo
Beta

Aktuelni evropski prvaci, fudbaleri Real Madrida, plasirali su se sinoć u osminu finala Lige šamiona, pošto su na gostujućem terenu u Nikoziji pobedili APOEL sa 6:0, u utakmici petog kola Grupe H.

 

Po dva gola postigli su Karim Benzema, u 39. i prvom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena, kao i Kristijano Ronaldo, u 49. i 54. minutu. Ronaldo je postao prvi igrač u istoriji koji je postigao 18 golova u jednoj kalendarskoj godini u Ligi šampiona.

Golove su postigli i Luka Modrić u 23. minutu i Načo u 41.

U drugoj utakmici u toj grupi, Totenhem, koji je u prošlom kolu obezbedio plasman u osminu finala, pobedio je u Dortmundu Borusiju sa 2:1.

Domaći su poveli u 31. minutu preko Pjera Emerika Obamejanga, a rezultat su preokrenuli Hari Kejn u 49. i So Hjun Min u 76. minutu.

Totenhem je prvi na tabeli sa 13 bodova, Real ima tri boda manje, a treće i četvrto mesto zauzimaju Borusija i APOEL sa po dva boda.

Fudbaleri Valensije i Liverpula odigrali su nerešeno 3:3 u Grupi E. “Crveni” su dobro počeli, poveli su sa 3:0 golovima dvostrukog strelca Roberta Firmina, u drugom i 30. minutu i Sadija Manea, koji je bio strelac u 22. minutu.

Sevilja je smanjila preko Visama Ben Jedera u 51. i 60. mintu, posle toga je napadala, prečku je pogodio Serhio Eskudero, ali je izjednačila tek u trećem minutu nadoknade vremena golom Gvida Pizara.

 

U drugoj utakmici u Grupi E ranije danas Spartak i Maribor odigrali su nerešeno 1:1.

Liverpul je pobedom mogao da se plasira u osminu finala, ali će to morati da pokuša u poslednjem kolu protiv Spartaka na Enfildu. Liverpul je prvi na tabeli sa devet bodova, Sevilja ima osam, Spartak je treći sa šest bodova, a poslednji je Maribor sa dva boda.

U Grupi F Napoli je kao domaćin pobedio Šahjtor sa 3:0 golovima Lorenca Insinjea u 56. minutu, Pjotra Zjelinskog u 81. i Drisa Mertensa u 83. minutu.

U drugoj utakmici u toj grupi Mančester siti, koji je ranije obezbedio prolaz u drugu fazu, pobedio je kao domaćin Fejnord golom Rahima Sterlinga u 88. minutu. To je 17. uzastopna pobeda ekipe Pepa Gvardiole u svim takmičenjima.

Siti je jedina ekipa sa svih pet pobeda ove sezone u grupnoj fazi, drugi na tabeli je Šahtjor sa devet bodova, treći je Napoli sa šest, a poslednji Fejnord je bez bodova.

U Grupi G Lajpcig je kao gost pobedio Monako sa 4:1 i ostao u igri za plasman u osminu finala. Lajpcig je poveo u šestom minutu autogolom Džemersona, a posle toga dva gola postigao je Timo Verner, u devetom minutu i 31. iz jedanaesterca. Gol za Monako postigao je Falkao u 43. minutu, a dva minuta kasnije postigao je Nabi Keita.

Ranije danas Bešiktaš je u Istanbulu odigrao 1:1 sa Portom i plasirao se u osminu finala. Bešiktaš je prvi na tabeli sa 11 bodova, Porto i Lajpcig imaju po sedam, a Monako je osvojio dva boda.

Utakmice poslednjeg, šestog kola kola igraju se 5. decembra.