Stanković: Emocije su pomašene, istovremeno osećem i tugu i sreću…

Bivši kapiten Crvene zvezde i Srbije Dejan Stanković rekao je da je izuzetno emotivno doživeo trenutak kada se oprostio od igranja i crveno-belog dresa.

– Zahvaljujem se ljudima iz Crvene zvezde i Udinezea što su mi priredili ovakav oproštaj. Moram da se saberem, jer su mi emocije pomašene, istovremeno osećem i tugu i sreću. Hvala navijačima na toplom doceku. Stavio sam tačku na dečačke snove i ostvario sve što sam hteo u karijeri – rekao je Stanković.

On je dodao da ne može da uporedi ovaj od oproštaja koji su mu priređeni u Novom Sadu i San Siru, jer „svaki ima svoju draž”.

Stanković je pohvalio mlad tim Zvezde na čelu sa trenerom Nenadom Lalatovićem, koji je na njegovom oproštaju pobedio Udineze sa 1:0.

– Odigrali smo pravu utakmicu, kao da se igralo za bodove. Lalatović super radi, pametan je i uporan trener. Dobro ‘gura’ u prvenstvu, a ovi klinci su veliko bogatstvo Crvene zvezde – rekao je Stanković.

Pojedini beogradski mediji preneli su da bi Stanković mogao na klupi nacionalnog tima da nasledi Dika Advokata, koji je podneo ostavku nakon loših rezultata u kvalifikacijama za EP.

– Ta informacija me je zatekla ovde u Beogradu. Nije da nisam spreman, ali za taj posao je potrebno iskustvo. Želja postoji, ipak moram još da učim, jer ovaj posao nije šala. Potrebno mi je iskustvo – poručio je Stanković.