STANKOVIĆ OBJAVIO SPISAK IGRAČA: Zvezda napada Evropu bez ljubimca navijača

Srpski šampion je morao da pošalje dopis u UEFA, a na sajtu te organizacije su se pojavili oni koji konkurišu za prvo kolo.

printscreen/youtube.com/Crvena zvezda

Dejan Stanković će sutra po prvi put voditi evropski meč kao trener, a pre toga je imao važan zadatak, da odredi koje će fudbalere licencirati za meč protiv tima sa Gibraltara.

Na spisku je trenutno 26 imena, a među njima nisu neki od igrača koji su prethodne sezone igrali grupnu fazu Lige šampiona. Možda su to i naznake transfera.

Najzvučnije ime među njima je Milan Pavkov. Junak Zvezdine pobede nad Liveprulom pre dve sezone je u blagom padu kada je forma u pitanju, a sa ovog spiska je možda izostavljen i zbog povreda sa kojima se muči već neko vreme.

Pored njega, u prvom kolu sigurno neće nastupiti Nikola Vasiljević, Stefan Hajdin, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Mateo Garsija, Hoze Kanjas i mladi Nikola Krstović.

Možda i najveće iznenađenje na ovom spisku je upravo napadač mlade reprezentacije Crne Gore, koji je do sada u prvenstvu ostavljao dosta dobar utisak.

Transfer Branka Jovičića je već potvrđen, a crveno-beli će u narednim danima i zvanično objaviti raskid ugovora sa Hoze Albertom Kanjasom, španskim vezistom koji nije impresionirao u Beogradu. Blizu odlaska je i Dušan Jovančić, pa ne čudi što ga nema na spisku.

I dok klub traži kako da prekine saradnju sa Stefanom Hajdinom i kome će do kraja leta prodati Matea Garsiju, tu je i Vasiljević, koji je iz konkurencije ispao samo zbog povrede. Upravo zato je, na kraju pripremnog perioda, ponovo potpisan Zoran Popović.

Golmani: 1 Popović, 32 Ćopić, 82 Borjan

Odbrana: 2 Gajić, 5 Degenek, 6 Pankov, 15 Babić, 19 Milunović, 23 Rodić, 25 Eraković, 77 Gobeljić

Vezni red: 4 Ivanić, 7 Vulić, 8 Kanga, 10 Katai, 20 Petrović, 21 Simić, 22 Nikolić, 24 Gavrić, 31 Ben, 35 Sanogo, 49 Radulović, 70 Spiridonović

Napad: 14 Boaći, 17 Tomane, 92 Vukanović

Crveno-beli će pred svako kolo imati priliku da registruju po jednog novog igrača. Tako će već za sledeću fazu takmičenja, jedan dan pre te utakmice, moći na spisak da dodaju eventualno pojačanje.