Stanković: Vidić je hrabar kao Mel Gibson u filmu ‘Hrabro srce’, biće sjajan u Italiji

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković rekao je da će se novi igrač Intera Nemanja Vidić izuzetno brzo navići na Seriju A.

Stanković smatra da je Vidić u Premijer ligi morao da igra “jedan na jedan” protiv odličnih napadača i da će sada imati lakši posao, jer se u Italiji dosta pažnje posvećuje taktici.

– Brzo će se navići, on je pametan, lako uči, zna da čita igru i postavlja se u odnosu na napadače. Dve godine je bio najbolji defanzivac na svetu i dalje je među najboljima. Reč je o ozbiljnoj osobi, velikom profesionalcu i lideru na terenu – rekao je Stanković za Gazeto delo Sport.

On je nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije, koji je godinama bio stub odbrane Mančester junajteda, opisao kao izuzetno hrabru osobu.

– Nemanja je mnogo mirniji od mene. Hrabar je, kao Mel Gibson u filmu ‘Hrabro srce’. Mnogo puta sam mu govorio da se pazi povreda, ali nije me slušao. Često je imao povrede čela ili nosa, jer uvek ide napred glavom, bez razmišljanja – rekao je Stanković.

On će od naredne sezone biti pomoćnik Andrei Stramaćoniju na klupi Udinezea. Stanković je istakao da želi da postepeno gradi karijeru i da zbog toga nije mogao da prihvati ulogu direktora u Fudbalskom savezu Srbije.

– Da je Siniša Mihajlović ostao selektor, mogao sam da mu budem asistent, ali ne i direktor. Ako ime Dejana Stankovića sada nešto znači, to je zato što sam tu reputaciju zaslužio na terenu. Krenuo sam od nule i potrebno mi je vreme da naučim, radim i budem u fudbalu 100 odsto. Prvi put u karijeri biću odvojen od supruge i dece, koji su ostali u Milanu, ali to je cena koju moram da platim – zaključio je Stanković.