Stanković zna recept za eliminaciju Rendžersa: “Vraćali smo se od 0:3 do 4:3”

Dejan Stanković je optimista pred meč sa Rendžersom.

Foto: screenshot/youtube.com/Crvena zvezda

Crvena zvezda je odigrala vrlo dobar meč u Glazgovu, ali to se nikako ne vidi kroz rezultat. Izgubili su 3:0, a na fudbalerima Dejana Stankovića je da se iskupe u Beogradu kako se iz ovog dvomeča ne bi pamtila tri poništena gola, promašen penal i još sijaset propuštenih šansi…

Iako je Rendžers slavio relativno ubedljivo – sve je u rukama Crvene zvezde koja će ih u četvrtak u 18.45 dočekati na svom stadionu “Rajko Mitić” i to sa punim tribinama.

– Rekao sam u Glazgovu – Zvezda je odigrala dobru i korektnu utakmicu, jesmo pogrešili kod prekida, ali je u polju to bio egal. Vratili smo se sa tri primljena gola, ali zaslužili smo da damo bar jedan ili dva. Nada poslednja umire i s obzirom da igramo u Beogradu i da znamo kakva nas podrška čeka – jedan rani gol bi mogao da promeni – rekao je Dejan Stanković i dodao da se nada da će im se “vratiti” za promašaje u Glazgovu.

Stanković je poručio da je bilo malo utakmica tokom igračke karijere u kojima se vratio iz deficita od tri gola, ali da se fudbal u međuvremenu promenio i da se on pre svega uzda u svoje igrače i “Marakanu”.

– Vraćali smo se u meču u Superkupu, od 0:3 do 4:3 protiv Rome sa Interom, pa Šalke… Mi smo dobri i rastemo iz meča u meč. Hoćemo da izađemo jako i da napravimo pritisak na Rendžers. Kao što smo mi napravili kiks, tako da se i njima desi – poručio je Stanković.

Zašto je “Marakana” toliko važan faktor? Stanković je na ovo pitanje odgovorio novinarima iz Velike Britanije na srpskom, a našalio se i poručio portparolu Miljanu Miloševiću da će mu čestitai ako uspe da prevede.

– Ovaj stadion šalje igrače Zvezde dva puta jače nego što su inače. Taj adrenalin, taj huk, to su isti ti navijači koji su bili u Glazgovu. Marakana zato neće uplašiti Rendžers jer igraju u sjajnoj atrmosferi, ali će Rendžers imati dva puta jačeg protivnika… – rekao je Stanković i potom bio zadovoljan prevodom.

Stanković je tokom igračke karijere u Zvezdi imao dve velike pobede od 4:0 (protiv Partizana i Kajzerslauterna), ali je poručio da se od tada fudbal promenio i potom elaborirao zašto je sada teže doći do tog rezultata.

– Fudbal se promenio, igra se brže, jače i direktnije, sve ekipe su spremnije. Dosta se to promenilo od 2010. godine, sećate se čuda iz Lige šampiona, dešavaju se i dalje, ali mi nemamo šta da izgubimo. Nećemo biti glupi da idemo grlom u jagode. Gledaćemo da stvar 50-50 okrenemo u našu korist. Biće to kalkulisani rizik. Ako nam se posreći i damo gol iz druge-treće šanse, da li to može sve da promeni… Zvezda već pet godina gradi nešto, imamo dobru podršku, jeste da je ovo bio moj prvi posao, ali imamo hemiju i izaći ćemo hrabro, budite sigurni – naveo je trener Zvede.

Uz njega je na konferenciji za medije bio i Milan Pavkov, potvrdio je Stanković da će napadač početi meč protiv Rendžersa, a potom mu je poručio da očekuje da postigne prvi gol.

– Bio bih zadovoljan da u 60. minutu imam prednost 1:0 i za to će da se pobrine Pavkov. Teže je sada u fudbalu napaviti takve iskorake kao protiv Kajzerslauterna, ali igra u Glazgovu mi uliva poverenje i samopouzdanje da možemo da iznenadimo – zaključio je Stanković.

Meč između Crvene zvezde i Rendžersa igra se u četvrtak od 18.45 na stadionu “Rajko Mitić”.