STANKOVIĆEVA ANALIZA: Da li Zvezdi fali brzina, ko ga je iznenadio i u kakvoj je formi Dragović?

Crvena zvezda se i dalje nalazi na pripremama, a nakon nove utakmice i remija sa Šturmom, formu svog tima komentarisao je i trener Dejan Stanković.

printscreen/youtube

Stanković je istakao da moraju još da rade, ali i da je Aksel Bakajoko jedno od najprijatnijih iznenađenja na pripremama.

– Bakajoko konstantno raste. Sada je bilo malo poteškoća, ali moramo da vidimo na koga može da računamo. Ovo mu je prirodan put, mora da radi i da se nameće. Ne sme da odustaje, ali svakako ga doživljavamo kao pojačanje.

O fizičkom stanju letošnjih pojačanja, Stanković je imao šta da kaže, naročito o Aleksandru Dragoviću.

– Što se Dragovića tiče, on je odigrao 45 minuta, ali trebaće mu još sedam, osam dana da bude fit. Kada se vratimo u Beograd, svi će dobiti slobodno dva dana, ali će Dioni, Krstičić i Stanić raditi. Što se Dionija tiče, videćemo koliko minuta će dobiti u prvenstvu i posle u Evropi. Moramo da “izmerimo” sve to na pravi način, jer ne želimo da dođe do nečeg nepredviđenog, poput povrede – kaže Dragović i dodaje:

– Bilo bi idealno da je došao ranije, ali takav je bio momenat. Svi znaju da kada tražiš napadača u ovom periodu, mnogo njih koristi momenat. Kada smo doveli Dionija, pojavila se opcija i za mnoge druge špiceve koje smo kontaktirali i gledali, a koji su bili nedostižni, međutim, za dva dana se sve promeni. Zadovoljan sam, verujem da smo doveli pravog napadača. Pokazao je želju da dođe i biće od velike pomoći za ekipu. Krstičić je neko ko ima ogromno iskustvo. On može da igra sve u veznom redu, videćemo na kojoj poziciji ću ga najviše koristiti. Bitno je samo da se spremi.

Zadovoljan je Stanković time što je okosnica tima sačuvana.

– To je za mene najveće pojačanje. To što smo uspeli da zadržimo grupu momaka koja iznosi na svojim leđima velike stvari. Mladi kada dođu, vide iskusne momke koji se žrtvuju, ali ko ne zna da pati, ne zna ni da pobedi. Imamo mnogo mladih igrača, videli ste Krstovića, Stanića, Erakovića, tu je i Petrović, Nikolić je mogao bolje. Ali oni imaju na jednom ozbiljnom primeru da vide kako se bori za Zvezdu. Tu je i Gavrić, konkurencija na njegovom mestu je velika. Imamo Kataija, pa može i Ivanić tu, a opet desno su Ben i Falko. Ipak, on ne odustaje, dobiće šansu i siguran sam da će je iskoristiti.

Ne razmišlja Stanković o tome ko će mu biti “bonusi” kada sezona počne.

– Imamo sedam, osam dana do prve utakmice, ali i prečih stvari za razmišljanje. Za mlade je privilegija da budu u Zvezdi, da poštuju momke sa kojima treniraju, da se nameću i dokazuju iz dana u dan. Ko će imati minutažu, teren će pokazati.

Pričao je Stanković i o odlascima.

– Treniram ono s čim raspolažem. Teren je veliki za sve. Ipak, treba da se radi na izlaznim transferima, pričao sam sa upravom, delimo isto mišljenje. Videćemo šta će biti narednih dana.

Pogledao je utakmicu između Makabi Haife i Kairata, potencijalnih protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Meč je završen rezultatom 1:1.

– Kairat je u takmičenju i to je ogromna prednost. Makabi je organizovana i talentovana ekipa, tehnički su dobri i realno kvalitetniji od Kairata, ali im fali takmičarski ritam. Kairat je pravio greške, ali je uspevao trčanjem i svežinom sve da nadomesti.

Na pitanje novinara da li smatra da ekipi Crvene zvezde fali malo brzina za evropski nivo za mečeve jakog intenziteta, bio je kratak.

– Verovatno – bio je kratak Stanković.