STARA DAMA PUTUJE U KARDIF? Šou Iguaina na Azurnoj obali vodi Juve ka NOVOM FINALU! (VIDEO)

Iguain
print screen/rutube.com/Hihi2

Posle pobede nad Monakom od 2:0, fudbaleri Juventusa se nalaze pred još jednim finalom Lige šampiona, drugim u poslednje tri sezone.

 

Prvi meč polufinala, većim delom je protekao je u taktičkom nadmudrivanju Leonarda Žardima i Masimilijana Alegrija, a mnogo bolje su se snašli fudbaleri prvaka Italije.

Početak meča je protekao u blagoj inicijativi domaćina, koji je pretio pre svega preko talentovanog Mbapea, ali je legendarni Điđi Bufon bio na visini zadatka.

Prvu pravu akciju na meču, Juve je uspeo da realizuje u 29. minutu, a strelac je bio Iguain.

Posle postignutog pogotka, stekao se utisak da Juventus ima ono zbog čega je došao na Azurnu obalu, pa su igrači Stare dame usmerili svoje napore ka kontroli zbivanja na sredini terena i pre svega, čuvanju svog gola. Usput su Alegrijevi igrači pokušali da kontrama da dupliraju vođstvo, ali se na odmor otišlo sa minimalnih 0:1.

Monako je najbolju šansu za poravnanje imao na startu drugog dela. Odlično su u šesnaestercu domaćina kombinovali Silva i Falkao, ali je šut napadača Monaka odbranio Bufon.

Svi su očekivali od odmaćina da u završnih pola sata pokaže bar delić poletne igre koja ih je i dovela među 4 najbolje ekipe u Evropi, ali su gosti na iznenađenje domaće publike udvostručili prednost.

Najpre je jednu grešku na sredini terena domaćina iskoristio Dibala, pa brzo proigrao agilnog Danija Alveša koji je fenomenalnim loptom u srcu kaznenog prostora pronašao Iguaina. Argentinac je još jednom sjajno reagovao, za konačnih 0:2.

Iako je ovom pobedom Juventus verovatno čekirao kartu za Kardif, trener Masimilijano Alegri misli da još uvek ništa nije gotovo.

– Posao nije završen. Monako će doći u Torino i biće u situaciji da nema šta da izgubi. Ipak, ovo bi za nas mogla da bude neverovatna sezona ako budemo koncentrisani – izjavio je strateg Stare dame po završetku susreta.