Statistika koja uliva nadu: Navijači Partizana budite ponosni!

U Humskoj mogu biti ponosni na ovaj podatak!

 

Kada je u noći između četvrtka i petka na ovogodišnjem NBA draftu Nikola Milutinov izabran kao 26. pik od strane San Antonio Sparsa, u Humsku je još jednom stigla potvrda – nijedan evropski klub nije dao toliko igrača najjačoj košarkaškoj ligi sveta kao Parni valjak!

PARTIZANOVI PIKOVI IZ PRVE RUNDE:

6. pik – Jan Veseli (2011. godina)
24. pik – Nenad Krstić (2002. godina)
26. pik – Nikola Milutinov (2015. godina)
26. pik – Vlade Divac (1989. godina)
27. pik – Bogdan Bogdanović (2014. godina)

Vlade Divac, Saša Đorđević, Žarko Paspalj, Željko Rebrača, Predrag Danilović, Dejan Koturović, Ratko Varda, Nenad Krstić, Kosta Perović, Nikola Peković, Predrag Drobnjak, Jan Veseli, Žofri Lovernj, Milan Mačvan, Miloš Vujanić, Slavko Vraneš… Od naredne godine vrlo verovatno i Bogdan Bogdanović, za njim će možda krenuti i Nikola Milutinov!  

A nakon što su Sparsi pažljivim skautingom prvu „kartu“ na draftu povukli kako bi uzeli Milutinova Partizan je postao prvi evropski klub koji je iz svojih redova lansirao kompletnu petorku za prvu rundu. Podatak kojim će se ponositi svaki navijač kluba koji je poslednjih godina bio najdominantniji u ovom delu Evrope, ali kojeg je finansijski krah doveo praktično do prosjačkog štapa. Statistika koja će uneti dozu nade i svetlosti u ove tmurne dane u Humskoj, gde je klub došao do toga da neće igrati evropska takmičenja zbog nedostatka novca…

Interesantno, kompletna petorka igrala je u vreme kada je Duško Vujošević bio na klupi crno-belih, što ga čini prvim na Starom kontinentu kojem je takav podvig pošao za rukom.

Ipak, po ko zna koji put potvrđeno je da je Partizan zaista prava fabrika za obradu bisera, iz koje je izašao pregršt asova u čijim potezima je košarkaška publika mogla da uživa, ili uživa i dalje.