Stigla je fudbalska obuća budućnosti: Kopačka i čarapa kao celina

Nakon nedavnog lansiranja prve pletene kopačke na svetu, adidas Samba Primeknit, poznati sportski brend je svojim fanovima omogućio uvid u fudbalsku obuću budućnosti, otkrivajući najnovije adidas 'Primeknit FS' koje nisu samo kopačke.

Ograničena serija ‘Primeknit FS’ proizvodiće se u crnoj, beloj i crvenoj boji, i predstavlja prvu kopačku na svetu koja spaja dva elementa u jednu celinu – kopačku i čarapu. Unikatni dizajn čarape omogućiće fudbalerima osećaj druge kože i savršeno prijanjanje od pete pa naviše. Čarapa omogućava bolji kontakt sa loptom u poređenju sa dizajnom gornjeg sloja i ivicama na tradicionalnim kopačkama.

Adidas ‘Primeknit FS’, kao konceptualni model, trenutno je u fazi dizajna i testiranja sa najboljim fudbalerima, kako bi se finalizirao njegov razvoj i kako bi se predstavio na terenu krajem tekuće godine.

Očekuje se da će specijalan dizajn Primeknit FSpružiti nove nivoe fleksibilnosti i udobnosti uz stabilnost i snagu jednaku standardnim kopačkama.Tkanje je precizno i kreirano tako da garantuje otpornost na vodu čak u svim vremenskim uslovima.

Slična nedavno lansiranim adidas Samba Primeknit, prvim pletenim kopačkama, tehnologija  prve potpuno integrisane pletene kopačke čarape u jednom tkanju donosi optimizovane zone dizajnirane za različite potrebe svakog igrača.