STIGLA POTVRDA IZ ŠPANIJE: Luka Jović za OGROMAN NOVAC prelazi u Real Madrid!

Dosadašnji fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta Luka Jović prelazi u Real Madrid, sa kojim će potpisati šestogodišnji ugovor, saopštio je danas španski klub.

instagram.com/lukajovic

Kako se navodi na sajtu Reala, postignut je dogovor sa Ajntrahtom i kada srpski reprezentativac prođe lekarske preglede potpisaće ugovor do 30. juna 2025. godine.

Nisu objavljeni finansijski detalji ugovora, a Gardijan je preneo da će Real platiti 65 miliona evra za Jovića, kao i bonuse.

Jović (21) je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, odakle je prešao u Benfiku. On je 2017. godine prešao na pozajmicu u Ajntraht, koji je zatim otkupio njegov ugovor.

Srpski napadač igrao je dobro ove sezone, postigao je 17 golova u Bundesligi, kao i 10 u 14 utakmica u Ligi Evropa.

– Iz sportskog ugla, prodaja Luke Jovića je veliki udarac. Njegova eksplozivnost i kapacitet za golove su nas nosili u Evropi i mnogo nam je značio u poslednje dve godine, ne samo po pitanju pogodaka. Ali, bilo je jasno gde je granica i koju ponudu možemo da odbijemo. Ovo je dobar i važan transfer za Ajntraht. Luki želimo sve najbolje u budućnosti, on ima sve što treba za veliku karijeru. Ponosni smo što smo ga podržavali na tom putu – rekao je sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić.