STIGLE GA GODINE: U emotivnom govoru Federer priznao da bi voleo da je u “Novakovim cipelama”

Rodžer Federer emotivno je doživeo pobedu nad Dominikom Kepferom na Rolan Garosu, posle velikog maratona.

printscreen

Bio je bolji Federer posle tri sata i 39 minuta igre, meč je završen u noći između subote i nedelje, oko 00.45, posle čega su emocije savladale velikana tenisa.

Nije bio siguran da li će izdržati i dobiti ovaj meč, godine čine svoje, ali je potvrdio da je ipak sprema za barem još jedan maraton.

Sada mu sledi daleko teži izazov, da pobedi Matea Beretinija, a onda sledi ukrštanje sa parom Đoković – Museti.

Prethodno, Federer je pobedio Istomina sa 3-0, Čilića sa 3-1.

Veoma sam srećan što mogu da igram tri i po sata na ovako visokom nivou, to mi je potvrda da sam na pravom putu. Razmišljao sam o svim tim ljudima koji su gledali TV. Zaista sam ih zamišljao, kako su u subotu uveče seli ispred ekrana i gledali malo tenis. Na neki način igrao sam i za njih, učinio sam sve da me oni inspirišu. Hvala vam što niste zaspali, cenim to“, rekao je Federer.

Onda je na konferenciji priznao i da je imao ozbiljan strah od fijaska, jer povrede i godine čine svoje.

Posle dosta oscilacija, padova i neočekivanih poraza, došao je u Pariz.

Nisam očekivao da ću pobediti na tri meča na Rolan Garosu“, rekao je Federer, kome je neobična nova uloga, u kojoj nije apsolutni favorit.

Zabavno je na neki način, kao kad imaš 17 godina, kad niko ne zna šta je moguće, kad ni sam ne poznaješ sebe dovoljno. To je zabavan ugao, ali ipak bi mi se više svidelo da budem u Rafinim i Novakovim cipelama. Ali osećam se dobro, pobeđujem, igram dobro. Onda, nemam taj osećaj, ima prepreka i kamenja koje treba preskočiti, duga je sezona, potrebni su mi mečevi poput ovog. Dobro ih analiziraš i ideš dalje. Ovde sam možda mogao da igram i peti set, ali onda ne znam kako bih ustao sutra. To je interesantno, ovo je definitivno drugo vreme za mene.

Ukoliko mu ova pobeda nad Kepferom dodatno „napumpa“ samopouzdanje, možda ćemo dobiti priliku da gledamo i pravi klasik protiv Novaka.