Stojanović: Ako je Čukarički bio iznenađenje na početku sezone, više nije

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da očekuje težak meč protiv Čukaričkog, ali i poručio da se nada pobedi koja bi crveno-bele približila osvajanju titule prvaka Srbije.

– Cilj je kao i uvek pobeda, koja bi trebalo da nas zadrži na prvom mestu. Ako je Čukarički bio iznenađenje na početku sezone, više nije, činjenica je da su dobro organizovan klub, koji je odlično selektiran i vođen. Moramo da se držimo svog koncepta, budemo strpljivi i iskoristimo šanse koje nam se ukažu. Igramo protiv iskusne ekipe koja nije slučajno na trećem mestu na tabeli i očekuje nas težak meč – rekao je Stojanović na konferenciji za medije na Marakani.On se osvrnuo i na utakmicu u prvom delu sezone na Banovom brdu kada je Crvena zvezda poražena minimalnim rezultatom.

– To je bila specifična utakmica, gde smo primili gol posle 17 sekundi. Pečnik je posle toga imao dobru šansu, ali nismo uspeli da probijemo bedem Čukaričkog. Ipak, ovo je novi meč i gledamo samo napred. Svaka sledeća utakmica približava nas konačnom cilju – poručio je Stojanović.

Trener Zvezde dodao je da će utakmicu sigurno propustiti povređeni Abiola Dauda i Novak Martinović.

Težak meč protiv „brđana” očekuje i Slovenac Nejc Pečnik, koji se vraća na mesto bliže golu protivnika.

– Odradio sam dobro posao na desnom beku na prethodnim utakmicama, ali to nije moja pozicija i oporavkom Marka Petkovića očekujem da se vratim u napad. Svi znamo kakva nas utakmica očekuje, ali uz pomoć navijača možemo do cilja. Nadam se dobroj utakmici i pobedi našeg tima – rekao je Pečnik.

Utakmica 23. kola Superlige Srbije Crvena zvezda – Čukarički igra se u subotu od 19 sati na Marakani.