Stojanović: Gostovanje u Jagodini najteže je u sezoni, na nama je da damo maksimum

U ulozi lidera prvenstva Srbije, fudbaleri Crvene zvezde odlaze na gostovanje u Jagodinu. Tim Slaviše Stojanovića osokoljen prvim mestom i sa velikim samopouzdanjem suprostaviće se renomiranom protivniku na gotovo sigurno punom stadionu pod Đurđevim brdom.

Šef stručnog štaba crveno-belih i prvotimac Goran Gogić svesni su težine zadatka koji ih očekuje, ali i silno motivisani da se u subotu popodne iz Pomoravlja za Beograd vrate sa sva tri osvojena boda.

– Jasno nam je šta treba da uradimo kako bismo ostali prvi na tabeli. Naspram sebe imamo rivala koji nije slučajno u vrhu našeg fudbala i koji je pritom u polufinalu Kupa, takmičenju koje je u prošloj sezoni osvojio. Na nama je da damo maksimum, da budemo koncentrisani i da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže, jer ih u ovakvim utakmicama neće biti mnogo. Jagodina ima nekolicinu izvrsnih fudbalera, kompaktni su kao tim i odlično se snalaze kod prekida – rekao je Stojanović.

Iz Jagodine je proteklog leta na Marakanu stigao i Goran Gogić. Dve godine protkane lepim uspomenama ipak neće sprečiti sada člana najtrofejnijeg srpskog kluba da pruži svoj maksimum na terenu ukoliko mu trener Stojanović ukaže šansu.

– Po meni, uz derbi, sutra nas čeka najteže gostovanje prolećne polusezone. Proveo sam dve godine u Jagodini, bio deo tima koji je ostvario istorijski uspeh, međutim sada sam član Crvene zvezde i ukoliko dobijem priliku da igram, izgaraću za svaku loptu da doprinesem pobedi mog tima i osvajanju nova tri boda. Očekujem od strane protivnika napadačku igru, i ponavljam, tešku utakmicu, jer Jagodina u svojim redovima ima nekoliko odličnih igrača i odličnog trenera. Takođe, ne sumnjam u veliku podršku naših navijača – izričit je Goran Gogić.

U meču sa Javorom crveno-beli su prikazali dva lica. Posle odličnog prvog poluvremena u drugom je usledio pad u igri.

– Ponavlja nam se često da kod vođstva od 2:0 zakomplikujemo sami sebi situaciju. Tokom nedelje analizirali smo greške, i očekujem da u Jagodini pokažemo konstantnost tokom svih 90 minuta. Da diktiramo tempo čitavim tokom utakmice. Što se tiče tima moguće su manje promene. Ninković je juče odradio prvi trening i to ne punim intenzitetom, tako da je i dalje neizvestan njegov nastup. Za razliku od njega, u konkurenciji će sigurno biti Nikola Mijailović koji nam mnogo znači i uz neke druge igrače predstavlja moju produženu ruku na terenu – konstatovao je Slaviša Stojanović.

Meč između Jagodine i Crvene zvezde igra se u subotu 1. marta u 14 časova i 30 minuta. Ujedno, ukoliko se nađe u timu, Darko Lazović zabeležiće svoj 100. nastup u crveno-belom dresu.

Po završetku konferencije učesnicima akcije koju su organizovali fudbalski klub Crvena zvezda i Telekom Srbija “Večiti su uvek u igri”, odnosno onima koji su među prvima popunili album sa sličicama uručene su nagrade. Posle prvih 25 učesnika koji su na poklon dobili dres Crvene zvezde, danas je podeljeno 20 Puma lopti.