Stojanović i Kovačević pred Slobodu: I nama i njima je ova utakmica ‘biti ili ne biti’

Fudbalsko prvenstvo Srbije ulazi u sam finiš, a utakmice 28. kola koje se igraju u subotu 10. maja, daće odgovore na neka od pitanja koje zanimaju fudbalske sladokusce i navijače u Srbiji. Crvena zvezda će od 17 časova i 30 minuta odmeriti snage sa užičkom Slobodom.

Svesni da bi pobeda na teškom gostovanju u Užicu predstavljala veliki korak napred ka krajnjem cilju, su svakako i šef struke crveno-belih Slaviša Stojanović, i fudbaler Aleksandar Kovačević, koji su pred novinare izneli svoja očekivanja.

– Ovo je jedno od gostovanja na kojem Zvezdi poslednjih godina nikada nije bilo lako, protiv ekipe koja igra bolje nego što to pokazuje stanje na tabeli. Igrom slučaja, i nama i njima je na neki način ova utakmica “biti ili ne biti”. Znamo da nas čeka jedna teška utakmica, ali sa druge strane, spremni smo za to, znamo šta nam meč donosi i puni discipine i motivacije odlazimo u Užice. Činjenica je da je za obe ekipe utakmica veoma važna, svi se borimo za svoje ciljeve i svako se nada najboljem – objasnio je Stojanović, koji je i podvukao da razmišlja isključivo o meču sa Slobodom.

Da su fudbaleri spremni za subotnji izazov, potvrđuje i Aleksandar Kovačević.

– Borba za titulu ulazi u neizvesnu završnicu. Znamo da nas očekuje teško gostovanje. Sloboda je čvrsta ekipa, imaju dobru atmosferu, igraju kod kuće, i sigurno je da će dati sve od sebe da nas pobede. Mi imamo svoj cilj, motiv nam je titula i idemo da osvojimo tri boda. Postoji pozitivna trema, ali znamo šta nam je činiti – jasan je popularni “Tenk”.

Stojanović je istakao i da špekulacije oko eventualnog neigranja utakmice ni na koji način nisu uticale na njega i na fudbalere.

– Nikakvi natpisi po medijima nisu uticali na nas. Znao sam da je nemoguće da se ne igra meč, i tako smo se svi spremali tokom cele nedelje. Nikakve destabilizacije sa naše strane nije bilo. Svi su vredno trenirali, osim Kasalice koji je zbog lakše povrede propustio sve treninge ove nedelje, osim jučerašnjeg koji je odradio. Šta to znači za njega i da li će biti spreman za utakmicu, videćemo. Jedino je on izostajao sa treninga, kao i od ranije povređeni Dauda i Martinović – rekao je on.

Koliko je, i da li je ova utakmica specifična u odnosu na ostale, bilo je pitanje koje je zanimalo predstavnike medija.

– Svaka utakmica nosi svoju težinu iz različitih razloga. Ova je specifična jer nam u slučaju pozitivnog rezultata donosi neke druge stvari. Sa druge strane, ekipa Slobode je u zoni koja nije baš sigurna, tako da i oni imaju dodatni motiv. Mi svakako znamo svoj recept za svaku utakmicu. Moramo biti strpljivi, ne smemo gubiti glavu ni u jednom trenutku. Siguran sam da će biti “vruće” na terenu, tako da moramo zadržati koncentraciju i iskoristiti sve što nam se ponudi što se tiče prilika – zaključio je Stojanović.