Stojanović: Voždovac ima dobru ekipu, neće nam biti lako

Fudbalsko prvenstvo Srbije biće nastavljeno u subotu 29. marta, a jedan od derbi susreta biće odigran na beogradskoj Marakani, gde će Crvena zvezda dočekati ekipu Voždovca.

Klub iz Zaplanjske ulice je ostvario zapažene rezultate u prolećnom delu prvenstva i u dobroj formi stiže na Marakanu, a toga su svesni i trener Slaviša Stojanović, odnosno fudbaler Savo Pavićević.

– U subotu ćemo igrati protiv ekipe koja je u prolećnom delu sezone od 15 mogućih bodova osvojila 10, što ukazuje na njihovu ozbiljnost i trenutno dobru formu. U svojim redovima imaju spoj iskustva i mladosti, dobro izbalansiran tim sa iskusnim trenerom, tako da samo sa maksimalnom ozbiljnošću možemo doći do svog cilja – rekao je u uvodnoj reči Stojanović, a potom se na pitanje novinara osvrnuo i na jesenji duel sa Voždovcem, kao i na eventualnu postavku gostiju na sutrašnjoj utakmici.

– Prošlogodišnja utakmica u jesenjem delu bila je rezultatski uspešna za njih. Mi smo se na njoj pošteno ispromašivali, nismo uspeli da dođemo do gola koji bi nam omogućio viši bodovni saldo. Ekipa Voždovca će igrati kako se mi postavimo. Ako ih svojom igrom nateramo da se brane, onda će tako i biti. Imaju u svojim redovima nekolicinu igrača koji su kvalitetni i pre svega žele da igraju fudbal, i koji nisu po vokaciji defanzivci već žele da se nadigravaju. Imaju spoj dobre defanzive, gde se osam ili devet igrača postavi u zonu između 18 i 25 metara, ali imaju i veoma brz prelaz u kontra napad, pre svega preko bočnih pozicija. Moramo držati koncentraciju i kada imamo loptu u svom posedu – naglasio je Stojanović.

Štoper koji je stigao u zimskom prelaznom roku i uveliko doprineo boljoj defanzivi, Savo Pavićević, istakao je Zvezdina odbrana funkcioniše dobro, ali da ima još prostora za napredak. Takođe, Pavićević se pohvalno izrazio o sutrašnjem rivalu.

– Voždovac je dobra ekipa sa dosta kvaliteta. Imaju nekolicinu dobrih individualaca koji stvarno znaju da igraju fudbal. Ali, uz dužno poštovanje prema njima, nama ne odgovara nijedan rezultat koji nam ne donosi tri boda, i zato na terenu moramo kroz dobar ulazak u meč od prve sekunde, pokazati da smo mi taj tim koji će da pobedi. Moje mišljenje je da naša odbrana za sada deluje dobro, a sigurno će biti i bolja u budućnosti. Kelhar i ja smo dva nova igrača koji sada igraju zajedno, i gledamo da te greške kojih sigurno da ima, svedemo na minimum. Radimo mnogo, pričamo dosta i na terenu i van njega, i trudićemo se da bude još bolje – jasan je Pavićević.

Šef stručnog štaba neće moći da računa na Marka Petkovića koji je u utakmici protiv Donjeg Srema povredio koleno, a problema sa povredama ima još nekolicina igrača iz defanzivne linije.

– Zdravstveni bilten je veoma problematičan. Pored Pavićevića, Kelhara i Mijailovića koji daju svoj maksimum uprkos nekim problemima koje imaju, imamo i neke igrače koji ne mogu da pruže maksimum. Krneta je već duže povređen, Martinoviću se obnavljaju neke povrede, a što se tiče Arauha, on je juče povraćao ceo dan i tek ćemo danas na treningu moći da vidimo kakvo je stanje i sa njim, ali i sa ostalima – rekao je Stojanović.