Stojković: Navikli smo da idemo težim putem, pobeda protiv Danske je imperativ

Fudbalska reprezencija Srbije u petak od 20 časova i 45 minuta igra protiv selekcije Danske meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a jedan od najiskusnijih među 'Orlovima' jeste golman Vladimir Stojković.

On je sinoć zbog lakše povrede lagano i odvojeno trenirao, ali je danas radio punim intenzitetom.

– Dobio sam udarac i pojavio se hematom na nozi, ali se to dešava posle skoro svakog meča. Ništa nije strašno i već danas ću raditi kao i svi drugi golmani. Za utakmicu protiv Danske sigurno ću biti spreman – pričao je Stojković o svojoj povredi.

On je rekao da su svi igrači posle prekinute utakmice sa Albanijom bili u grču, sve dok nisu čuli odluku UEFA.

– Pomorili smo se sa time i gledamo dalje. Želimo da se vratimo na one staze na kojima smo bili pre meča sa Albanijom – smatra Stojković.

Iskusni golman, koji će uskoro dostići rekordera po broju nastupa u državnom dresu Vladimira Bearu, ističe da mnogo ne očekuje od žalbe, koju je Fudbalski savez Srbije uputio UEFA na oduzimanje tri boda.

– Iskreno ne očekujem mnogo od te odluke, niti mnogo razmišljamo o tome. Nama je u glavi predstojeći susret sa Danskom, koji može da odredi naš dalji pravac u kvalifikacijama – rekao je Stojković.

Stojković smatra da se u sadašnjim okolnostima pobeda nameće kao imperativ.

– Ako pobedimo Dansku ponovo ćemo se uključiti u borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Znamo da nam neće biti lako protiv Danske, ali smo navikli da idemo težim putem – rekao je Stojković.

O igri Danske, Stojković je kratko rekao:

– Danska igra dugim loptama, kroz takav način traži priliku da što pre stigne do našeg gola. Naše će biti da spustimo loptu i kontrolišemo događaje na terenu – smatra Stojković.