STOJKOVIĆ OKUPLJA ORLOVE: Ovi igrači su na spisku novog selektora Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izabrao je igrače za uvodne mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Selektor je pozvao 30 imena i naglasio da to predstavlja proširenu listu reprezentativaca.

screenshot/youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

Srbija se 24. marta sastaje u Beogradu sa Republikom Irskom, tri dana kasnije rival je Portugalija, dok će 30. marta sastati sa Azerbejdžanom u Bakuu.

– Posle ozbiljne i temeljne analize koju sam sproveo sa svojim saradnicima, na osnovu kriterijuma koji su za nas važni i relevantni, odlučio sam da za predstojeće tri utakmice u kvalifikacijama za SP Katar 2022 pozovem ovu grupu igrača. Na spisku se nalazi 30 imena što predstavlja proširenu listu. Hoću da naglasim da se nisam odrekao ni jednog igrača, da postoji jedna veća grupa potencijalnih reprezentativaca koje pratimo i svima su vrata otvorena, uz napomenu da su Matija Nastasić i Mijat Gaćinović u fazi oporavka od povrede – izjavio je selektor Dragan Stojković za sajt FSS-a.

Na spisku selektora su golmani Predrag Rajković (Rems), Marko Dmitrović, (Eibar) Đorđe Nikolić (Bazel).

Odbranu čine Stefan Mitrović (Strazbur), Nikola Milenković (Fiorentina), Uroš Spajić (Fejenord), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Serkl Briž), Marko Petković (TSC), Milan Gajić (Crvena zvezda) i Filip Mladenović (Legija).

Na sredini terena biće Mihailo Ristić (Monpelje), Saša Lukić (Torino), Uroš Račić (Valensija), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Radonjić (Herta), Dušan Tadić (Ajaks), Nenad Krstičić (AEK), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Filip Đuričić (Sasuolo), Darko Lazović (Verona), Marko Grujić (Porto), Ivan ilić (Verona), Andrija Živković (PAOK), Filip Kostić (Ajntraht), a u napadu su Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Ajntraht), Dušan Vlahović (Fiorentina) i Dorđe Despotović (Rubin).