Stojković: U Sao Paulu nemamo šta da izgubimo, igramo protiv verovatno najboljih na svetu

Srbija nastavlja Američku turneju. Posle Jamajke i Paname na redu je domaćin ovogodišnjeg Svetskog prvenstva. Utakmica između Brazila i Srbije igra se u subotu, 6. juna, od 21.00 časova po srednjeevropskom vremenu u Sao Paulu.

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković poručio je da ekipa u odličnom raspoloženju putuje u Brazil i da se ne plaši narednog protivnika, iako se radi o petostrukom prvaku sveta.

– Lakše je da pričamo o tome od koga ne strahujem. Šalim se, naravno. Nema straha, a ni potrebe da ga bude. U Sao Paolu nemamo šta da izgubimo. Igraćemo protiv verovatno najboljih na svetu. Moramo da verujemo u sebe i potrudimo se da se predstavimo u najboljem mogućem izdanju. Dobro smo igrali i prethodne dve utakmice iako rezultati nisu toliko ubedljivi – rekao je Stojković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Slično razmišljaju i ostali reprezentativci. Napadač Filip Đorđević smatra da je iluzorno pričati o kvalitetima brazilskog tima.
– Oni su najveći favorit za osvajanje titule svetskog šampiona i tu je svakoj priči kraj. U Sao Paolu bi trebalo da ponovimo igru iz prvog poluvremena u prethodne obe utakmice, jer su to bili dobri periodi i eliminišemo padove. Činjenica je da smo na kraju sezone, na terenu se oseća umor, ali verujem da će atraktivnost predstojeće utakmice da bude najveći stimulans za nas – rekao je Đorđević.

Srpski fudbaleri pobedili su reprezentaciju Jamajke u Njujorku (2:1) i odigrali nerešeno (1:1) protiv Paname u Čikagu.
– Možemo da budemo zadovoljni kako smo funkcionisali na terenu, stvarali šanse, a sa druge strane, ima i dovoljno materjala za analizu. Padovi koji nam se događaju već duže vreme zaista bi trebalo da budu eliminisani. Kao da nemamo dovoljno snage da u svakom momentu utakmice držimo isti ritam. To ostavi protivniku prostor da nas napadne i dolazimo u problem. Verujem da će upravo snaga i moć Brazila biti motiv da turneju i čitavu sezonu zaokružimo na najlepši način, dobrom igrom i rezultatom u Sao Paolu – rekao je Zoran Tošić.

Golgeter Crvene zvezde Dragan Mrđa nije krio zadovoljstvo zbog povratka u nacionalni tim posle dve i po godine pauze.
– Srećan sam zbog povratka, na meču protiv Paname najviše sam mislio da prođem bez povrede. Stalno mi se vraćala slika iz utakmice kad sam se povredio. Imao sam čak i šansu za gol protiv Paname, bilo bi bolje da sam pogodio, ali i ovako je dobro. Bili smo mnogo bolji tim, stvoreno je sasvim dovoljno prilika i zaslužili smo pobedu u Čikagu 0 rekao je Mrđa.

.