Stojković: Ubeđen sam da ćemo ići na prvenstvo, jednostavno moramo da budemo u Francuskoj

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je naša reprezentacija mora da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Srpski fudbaleri u nedelju dočekuju Francusku u prijateljskoj utakmici, a kvalifikacije za Šampionat Starog kontinenta počinje 11. oktobra gostovanjem Jermeniji u okviru grupe I.

– Ubeđen sam da ćemo ići na prvenstvo. Ovo je previše ozbiljna reprezentacija. Sada smo prava ekipa i mladost je dobila na iskustvu. Jednostavno moramo da budemo na prvenstvu u Francuskoj. Nikoga se ne plašimo na terenu. Poštujemo svakog rivala, ali znamo svoje vrednosti – rekao je Stojković i dodao da je prednost Srbije u ovom trenutku što mnogi reprezentativci igraju u velikim evropskim klubovima.

Prema Stojkovićevim rečima naredni protivnik Orlova ima dobro uklopljen tim sa odličnim pojedincima.

– Francuzi su iskusni, znaju kako treba da igraju u svakom trenutku. Znaju da se brane, da drže loptu, a opasni su u napadu. Nadam se, međutim, da ćemo uz savete selektora osujetiti sve njihove pokušaje – rekao je Stojković.

Fudbaler Lacija Dušan Basta smatra da je dobro što uoči kvalifiakcija za Evropsko prvenstvo nacionalni tim igra protiv jakog rivala, koji je na nedavnom Svetskom prvenstvu u Brazilu ostavio odličan utisak.

– Protiv jačih rivala smo više motivisani. Igramo pred našom publikom i to je motiv više. Nadam se da će stadion biti pun. To bi nam pred početak kvalifikacija mnogo značilo. Želimo da ostavimo dobar utisak, mada nam rezultat nije u prvom planu. U kvalifikacijama će nam to biti primarni cilj – rekao je Basta, jedan od najiskusnijih u državnom timu.

Bivši fudbaler Crvene zvezde veruje da reprezentacija protiv Francuske može da napravi dobar rezultat.

– Mnogi igrači su u međuvremenu stasali. Sada smo prava ekipa, koja zna da igra na rezultat. U takvom takmičenju to je veoma važno – rekao je Basta.

Utakmica između Srbije i Francuske igra se u nedelju od 20.45 na stadionu Partizana.